ONA JE JEDNA OD NAJUTICAJNIJIH SRPKINJA NA SVETU: Životna priča neverovatne ROKSANDE ILINČIĆ

Evo ko je Roksanda Ilinčić, jedna od najuticajnijih Srpkinja na svetu i žena kojoj se mnogi dive.

Vip priča
09:59h Autor:
ONA JE JEDNA OD NAJUTICAJNIJIH SRPKINJA NA SVETU: Životna priča neverovatne ROKSANDE ILINČIĆ
Ko je Roksanda Ilinčić, Foto: Hannah Young / Shutterstock Editorial / Profimedia

Roksanda Ilinčić je najpoznatija srpska modna kreatorka, koja je stekla poštovanje širom sveta. Iz Beograda se preselila u London u kom je dipomirala na prestižnom univerzitetu Central Saint Martins. Njene kreacije nose pripadnice džet-seta i mnoge eminentne svetske ličnosti, kao što su Kejt Midlton, kraljica Ranija, Mišel Obama, Šarliz Teron, Lejdi Gaga, Gvinet Paltrou i mnoge druge.

Njene kreacije odlikuju arhitektonski oblici, moderni krojevi i inovativna upotreba tkanina i boja. Ona spaja i različite discipline umetnosti, kao što su ples i moda. Poznata je po večernjim haljinama, ali je vremenom počela da kreira i kupaće kostime, dečije haljine i torbe. Dobitnica je više nagrada i priznanja za svoj rad. Uvrštena je u globalni indeks najvažnijih ljudi koji oblikuju modnu industriju.

Roksanda Ilinčić
foto: Profimedia

Uprkos tome što je napustila rodnu grudu, uvek se rado vraća u Srbiju i ponosi se svojim poreklom.

- Rado se vraćam u Srbiju jer odavde potičem i ponosna sam na tu činjenicu. Tačnije iz zemlje koja se u momentu kad sam iz nje odlazila zvala Jugoslavija. Moj tata Lazar je iz Crne Gore i uvek sam govorila da je to moja druga domovina. Kraljičina plaža je mesto na koje rado idem i zaista se tamo najbolje odmorim - rekla je dizajnerka u intervjuu za Gloriju.

U braku je sa Filipom Buenom de Meskitom, vlasnikom brenda za cipele "Akupunktura", kojeg je upoznala kada se doselila u London. Posle godinu emotivne veze par se venčao, a deset godina kasnije dobio kćerku Efimiju Ranku.

1 / 5 Foto: Profimedia

- Filip je uvek uključen u sve što ja radim. Mislim da ne bih bila tu gde jesam da nemam podršku jednog takvog čoveka. Pored toga što živimo zajedno, lepo je što možemo i da sarađujemo - rekla je Roksanda za Gloriju.

- On mi za svaku godišnjicu braka pokloni po jedan starinski prsten. Ne smem da kažem koliko ih imam jer bih tako otkrila koliko smo godina u braku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs