KUĆA JEDNE OD NAJUTICAJNIJIH SRPKINJA NA SVETU ODIŠE STILOM: Centralni deo je nešto do sad neviđeno, pravo remek delo

Kuća Roksande Ilinčić u Londonu je pravo remek-delo, enterijer koji sve ostavlja bez daha.

Enterijer
Autor:
KUĆA JEDNE OD NAJUTICAJNIJIH SRPKINJA NA SVETU ODIŠE STILOM: Centralni deo je nešto do sad neviđeno, pravo remek delo
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Roksanda Ilinčić je najpoznatija srpska modna kreatorka, žena koja je stekla svetsku slavu i poštovanje. Iz Beograda se preselila u London u kom je dipomirala na prestižnom univerzitetu Central Saint Martins.

Njene kreacije nose pripadnice džet-seta i mnoge eminentne svetske ličnosti, kao što su Kejt Midlton, kraljica Ranija, Mišel Obama, Šarliz Teron, Lejdi Gaga, Gvinet Paltrou i mnoge druge.

Roksanda Ilinčić
foto: Profimedia

Čelično stepenište jarko plave boje je centralni deo kuće i stiče se utisak kako se oko njega sve vrti, upečatljivo i je i zaista nesvakidašnje.

Vodeći britanski sajtovi, posebno oni posvećeni arhitekturi, detaljno pišu o tome kako je Roksanda, uz pomoć studija RA Projects, redizajnirala svoj dom u Londonu i napravila pravo remek-delo.

Roksanda je sa svojim mužem kupila novoizgrađenu kuću u fazi opremanja, a arhitekta Rašid Ali je potom napravio ovo stepenište da bi stvorio funkcionalan i otvoren prostor sa dosta svetlosti.

Želela je modernu atmosferu galerije u prizemlju, što je uspešno postignuto podovima u nežnoj nijansi sive, potpuno belom kuhinjom po meri i jakim osvetljenjem.

Njih dvoje su se tokom procesa poigravali oblaganjem nekih zidova jarko plavom tkaninom. Tada je on došao na ovu ideju da napravi neobičan dizajn stepeništa za koje se vizuelano stiče utisak kako se stalno menja.

Nalazi se u centralom delu kuće i kako se sunčeva svetlost tokom dana prelama stiče se utisak da se njegov dizajn konstantno menja. Pored toga i dizajn samih prozora je takav da propuštaju maksimalno svetlosti.

Kuhinja od lakiranog medijapana savršeno se uklapa u dizajn ove kuće, koju je Roksanda kupila još 2013. Kupatilo je nenametljivo i elegantno neutralnih tonova, sa ogromnim ogledalom koje prostor čini vizuelno većim, prenosi Zadovoljna.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs