OD STARIH VENECIJANERA NAPRAVILA JE STO KOJI KOŠTA NEKOLIKO HILJADA DINARA: Potrebno je malo farbe i mnogo kreativnosti

Nema bolje prilike za uštedu od one kada se angažujete i sami kreirate željeni proizvod zavrćući svoje rukave

Enterijer
10:54h Autor: ,
OD STARIH VENECIJANERA NAPRAVILA JE STO KOJI KOŠTA NEKOLIKO HILJADA DINARA: Potrebno je malo farbe i mnogo kreativnosti
Pravljenje stola, Foto: Preentscreen/TikTok

U današnje vreme, mogućnosti za kreativno oblikovanje i prilagođavanje enterijera su zaista bezgranične. Sve više ljudi otkriva potencijal da stvore unikatne komade nameštaja ili preurede prostor koristeći se improvizacijom i recikliranjem predmeta. Primer toga je inspirativna priča devojke koja je putem platforme TikTok podelila svoju transformaciju starih venecijanera u elegantan sto za dnevni boravak.

Proces koji je pratila ova devojka bio je izuzetno inventivan. Krenula je od starih i oronulih drvenih venecijanera, odvojivši platnene trake kojima su bili povezani. Onda je pažljivo obrađivala drvo, bruseći i pripremajući ga za naredne korake. Nakon toga, usledilo je farbanje - odabrala je crnu boju koja je transformisala venecijanere, pružajući im moderni i sofisticirani izgled.

Drveni sto
foto: Preentscreen/TikTok

Ključni momenat njenog procesa bila je ideja o fiksiranju lestvica sa donje strane stola, što je rezultiralo stabilnom i funkcionalnom osnovom za sto. Rezultat je bio savršen sto za dnevni boravak, koji je bio jedinstven, prilagođen i estetski privlačan.

Stari predmeti poput venecijanera, često zaboravljeni ili zanemareni u podrumima ili tavanima, mogu biti dragoceni resursi za stvaranje novih i korisnih predmeta. Dodatno, čak i ako ne posedujete stari venecijaner kod kuće, oni su često pristupačni na različitim prodajnim mestima za cenu koja ne prelazi 3000 dinara. Ovo znači da vaš novi sto za dnevni boravak ne mora koštati mnogo novca, što je sjajna alternativa kupovini gotovog, često skupljeg nameštaja.

Drveni sto
foto: Preentscreen/TikTok

Osim što štedite novac, ovakvi projekti takođe pružaju zadovoljstvo stvaranja nečeg sopstvenim rukama. Daju vam priliku da istaknete vašu individualnost kroz prostor u kojem živite, prikazujući vaše ideje, ukus i stil.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs