skandal koji trese planetu

ONI STOJE IZA SRAMNE BALENCIAGA KAMPANJE: Kroz modu promovišu pedofiliju i satanizam, a u sve su upleli decu

Veliki skandal koji trese modnu industriju pokrenuo je pitanje ko stoji iza skandalozne modne kampanje Balenciage, za koju mnogi tvrde da promoviše satanizam.

Lifestyle
19:13h Autor:
ONI STOJE IZA SRAMNE BALENCIAGA KAMPANJE: Kroz modu promovišu pedofiliju i satanizam, a u sve su upleli decu
Ko stoji iza skandalozne modne kampanje Balenciage, Foto: Pierresnaps / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Skandalozne i uznemirujuće reklamne kampanje modne kuće Balensijaga digle su veliku prašinu javnosti i sa razlogom su među najkomentarisanijim temama u svetu. Čuveni brend našao se na meti prozivki koje se svode na komentare da promovišu dečiju po*nografiju i fetiše.

Mnoge poznate ličnosti istupile su sa izjavama, negodujući skandalozno ponašanje jednog od doskora omiljenog brenda, dok se masovno pojavljuju video snimci ljudi na kojima se vidi kako cepaju njihovu odeću.

Mnogi se pitaju ko je krivac ovog skandala i ko stoji iza u promocije pedofilije i okultizma. Prva osoba na koju narod baca sumnju jeste kontroverzna stilistkinja pomenute Balensijagine kampanje- Lota Volkova, koja je ranije imala veoma skandalozne objave na Tviteru.

Korisnici društvenih mreža navode da ova žena ima "bolesnu opsesiju za mučenjem, satanom i sakaćenjem, te bolesnim prizorima dece".

Međutim, pored njenog imena pominje se još jedno, a to je kretivni direktor Balesijage, Demna Gvasalia, poznatiji kao Demni.

Demni je na mesto kreativnog direktora došao nakon Aleksandra Vanga, 2015. godine.

"Neverovatna je i neopisiva čast naći će u ovoj poziciji. Balenciaga je modna kuća koja je više od brenda, kuća koja ima bogatu i raskošnu istoriju, kuća koja ruši sve okvire i koja je toliko toga učinila za savremenu modu. Raduje me što ću moći da ispišem novo poglavlje u istoriji Balensijage", rekao je Demni tada.

Inače, Demni je rođen u Gruziji i u početku je studirao međunarodnu ekonomiju na "Tbilisi State University" pre nego što se prebacio na cenjenu dizajnersku školu "Royal Academy of Fine Arts" u belgijskom Antverperu. Na istom univerzitetu je završio i master studije, 2006. godine.

Nakon brojnih optužbi na račun modne kuće, glavni dizajner brenda obratio se javnosti izjavom da optužuje bilo kakav vid zloupotrebe i zlostavljanja dece, te da se zalaže za njihovu dobrobit i bezbednost.

Takođe, predstanici brenda Balensijaga u ponedeljak su predali tužbu protiv produkcijske kuće koja je kreirala uznemirujuću reklamnu kampanju. Španska modna marka tuži kompaniju za produkciju reklama North Six Inc. kao i scenografa Nikolasa Des Žardinsa i njegov brend. Podvlače da su oni namerno uključili sudske spise u reklamu, a da o tome nisu obavestiili rukovodice.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs