PROSTITUTKA JE SLAVNE FUDBALERE KOŠTALA KARIJERE: Njima je upropastila živote, pa na konto toga zaradila milione

Evo gde je danas Zahija Dehar, prostitutka koja je fudbalerima Karimu Benzeme i Franku Riberiju uništila živote...

Celebrities
22:40h Autor:
PROSTITUTKA JE SLAVNE FUDBALERE KOŠTALA KARIJERE: Njima je upropastila živote, pa na konto toga zaradila milione
Zahija Dehar, Foto: Milestone Media / IPA / Profimedia

Tokom 2010. godine, Francuskom je odjeknuo skandal bez presedana kada je otkriveno da su Karim Benzema, fudbaler Real Madrida, i Frank Riberij, član Bajerna, bili umešani u aferu s maloletnom prostitutkom po imenu Zahija Dehar. Ova kontroverza ne bi možda ni došla do javnosti da Zahia nije odlučila podići tužbu protiv njih, prenosi Jutarnji.hr.

Karim Benzema
foto: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

U Francuskoj, starosna granica za pristanak na seksualne odnose je 15 godina, ali zakon takođe propisuje da prostitutka ne sme biti mlađa od 18 godina. Zahija je primila 700 evra za veče provedeno s fudbalerima, što ju je dovelo do sudskog poziva. Na suđenju je utvrđeno da "fudbaleri nisu mogli da znaju koliko joj je godina".

Riberi
foto: Liewig Christian/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Međutim, u januaru 2014. godine, pariski sud je odbacio tužbu koja je teretila francuske fudbalere, Karima Benzemu i Franka Riberija, za zavođenje maloletnice. Iako im je pretila trogodišnja zatvorska kazna, sud je zaključio da igrači nisu mogli da znaju za njen stvarni uzrast. Zahija Dehar je naknadno priznala da je lagala fudbalere tvrdeći da je punoletna.

Dok je, zbog nje, Benzema završio sa igranjem sa reprezentaciju neposredno pre Svetskog prvenstva 2010. godine, ali se bar spasio zatvorske kazne. Zahija je profitirala od skandala i izgradila karijeru u modnom svetu.

Međutim, to je bio samo njen početak uzlazne putanje. Celokupna priča vinula ju je u zvezde, te je veoma često bila na naslovnicama novina, a finansijeri sa svih strana su joj nudili novac da izgradi karijeru kakvu želi. Zbog njenog stava i stalnih intervjua je u Francuskoj dobila nadimak "Skandalozna".

Inače, Zahije Dehar je rođena u Alžiru 25. februara 1992. godine, a sa deset godina se sa bratom preselila u Francusku.

Zahija Dehar
foto: Printscreen Instagram / zahiaofficiel

Zahija je od svog tela zarađivala 20-ak hiljada evra mesečno, a porodica je se odrekla nakon što je saznalo za skandal. Ali, ona je kasnije tvrdila da zapravo nije prostitutka.

– Nemam svodnika i sav novac ide meni. Usluge pružam samo onima kojima želim i niko ne može da me natera da radim nešto što ne želim i kada to ne želim – rekla je svojevremeno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs