KADA JE ONA UMRLA, NJEN MUŽ JE SPAVAO U KREVETU SA TAŠTOM: Pričalo se da su ljubavnici, a 5 meseci kasnije i on je UMRO

Šta se desilo sa glumicom koja je bila jedna od omijenih holivudskih slatkica ?

Celebrities
08:06h Autor:
KADA JE ONA UMRLA, NJEN MUŽ JE SPAVAO U KREVETU SA TAŠTOM: Pričalo se da su ljubavnici, a 5 meseci kasnije i on je UMRO
Šta se desilo sa glumicom Britani Marfi ?, Foto: EuropaCorp / Ruby Films / AFP / Profimedia

Britani Marfi je bila američka glumica koja je preminula pre više od decenije a njena smrt i danas ostaje velika misterija.

Preminula je u svojoj 33. godini života, 20. decembra 2009. godine a spekulacije o tom tragičnom događaju je 2021. godine pokrenuo dokumentarni film "Šta se dogodilo sa Britani Marfi?"

Naime, glumica je preminula u svom domu u Los Angelesu, a nekoliko puta se menjao uzrok njene smrti. Prvobitno se pominjala prirodna smrt, potom akutna upala pluća, anemija, pa na kraju prevelika doza lekova koje je uzimala za psihičke probleme i bakterije. Pet meseci nakon iznenadne smrti preminuo je i njen suprug engleski scenarista Simon Mondžak u 41. godini života pod sličnim okolnostima. Zanimljivo je da se ni danas ne zna što se tačno dogodilo supružnicima.

Britani Marfi
foto: Profimedia

Bila je na vrhuncu glumačke karijere i važila je za jednu od omiljenih holivudskih slatkica, a njena karijera je odjednom krenula u pogrešnom smeru. Sve je počelo tako što je bila izbačena iz glumačke ekipe dečjeg filma 'Happy Feet' u kojem je glumila, a nekoliko meseci pre smrti nezin lik je bio izbačen iz filma 'The Expendables', a Disney ju je izbacio i iz filma 'Zvončica'.

Rođena je u Nju Džersiju i odrasla je s majkom Šeron Marfi, koja se spominjala kao mogući krivac i šuškalo se da je imala aferu s njenim mužem Simonom. Britani je od tinejdžerskih dana sanjala da postane glumica, a krenulo joj je kada se preselila u Los Angeles i nizala uloge u serijama 'Sister, Sister' i 'Boy Meets World' te presudni angažman u popularnom filmu 'Devojke s Beverly Hillsa' iz 1995., koji joj je lansirao karijeru među zvezde.

Britani Marfi
foto: Profimedia

Tada niko nije znao što se sa njom događa, a dokumentarni film je odgovorio na neka sporna pitanja o njenom životu. Otkriveno je da je njen suprug Simon bio uveren da bi bila živa da je ostala u svom rodnom gradu i da nije počela da se bavi glumom. Danas bi bila živa da je domaćica u Edisonu, New Jerseyju ili uspešna u nekom drugom poslu smatrao je Simon za kojeg njeni bližnji tvrde da je loše uticao na nju, ali i na njenu karijeru.

Isto tako, u filmu su otkriveni i šokantni detalji prema kojima je preminula u luksuznoj vili u Los Angelesu u kojoj je živela sa suprugom i majkom, a navodno je bilo izuzetno neuredno i prljavo. Autorka filma Bryn Curt James tvrdi kako se oko glumice nalazila hrpa odeće, šminke, parfema i brojnih lekova.

"Veliki krevet bio je umrljan, a čaršavi obliveni znojem. Sa svake strane kreveta nalazili su se noćni ormarići sa napola ispijenim bocama vode, bočicama s lekovima i iskorišćenim maramicama" - rekla je autorka filma. Zanimljiv je i detalj da je luksuzna kuća u kojoj je par živeo bila u vlasništvu pop dive Britni Spirs, a kako su strani mediji pisali, u njoj je često nestajalo struje. U dokumentarcu veliku krivicu za njenu smrt snosio je upravio Simon, tvrdeći kako je on kontrolisao svaki deo njenog života. To jutro kada je preminua majka ju je zatekla kako leži na njihovoj terasi i teško diše. Prema njenim rečima rekla joj je: "Umirem. Umrećut ću. Mama, volim te."

Britani Marfi
foto: Profimedia

Šeron je izjavila kako se bila navikla da Britani drami o svojim bolestima, i da je više je nalikovala na hipohondra, a u filmu se navodi kako joj je navodno samo dala čaj. Međutim ona je to odmah porekla. Kako bilo ko može uopšte da pomisli da bih samo sedela i gledala svoju jedinu voljenu ćerku kako umire i ne bih odmah pozvala pomoć? upitala je Šeron.

Britani se potom u srušila u kupatilu i kolima hitne pomoći je odvezena u medicinski centar Cedars-Sinai, ali lekari je nažalost nisu uspeli spasiti. Patolog koji je obavio obdukciju rekao je da je njena smrt posledica anemije i upale pluća pomešane sa lekovima koje je uzimala. "Ova smrt se mogla sprečiti. Marfi je planirala da poseti doktora, ali je, nažalost, preminula pre nego što je to učinila."

"Ovo je bio slučaj kada osobe sa upalom pluća koja je pritom bila anemična a uzimala lekove umesto da ode kod doktora" kratko je pojasnio patolog. Istina je na kraju isplivala na videlo, Simon je bio taj koji je insistirao da se brine o njoj kod kuće.

"Nisam imao pojma da ima upalu pluća. Odlično sam se brinuo o svojoj supruzi, bila je na antibioticima, uzimala je lekove protiv kašlja i radila sve ispravno" , objasnio je posle njene smrti za magazin People.

Nakon njene iznenadne smrti sa samo 33 godine, pojavile su se brojne teorije zavere o tome što se zapravo dogodilo sa naizgled potpuno zdravom zvezdom. Prema jednoj od tih zavera za sve je kriva otrovna buđ koja je bila prisutna u njenoj kući, gde je i sam Simon nastavio da živi sa njenom majkom i nakon njene smrti. Patolog je to negirao i izjavio kako nije bilo ni jednog pokazatelja da je preminula od toga.

Britani Marfi
foto: Profimedia

Simon je navodno nakon smrti supruge učestvovao na snimanjima sa njenom majkom a šuškalo se da su njih dvoje ljubavnici, jer su priznali da su spavali u istom krevetu. Nakon što je Simon preminuo pod sličnim okolnostima kao Britani, mnogi su počeli da sumnjaju da ih je zapravo ubila upravo Šeron. Anđelo, otac tragično preminule glumice optužio je svojevremeno glumičinu majku za njenu smrt. Tokom intervjua komentarisao je istragu o smrti svoje ćerke i njenog supruga Simona pa rekao kako bi "Pre svega trebalo ispitati Šeron".

"Neka vam ona objasni zašto je postala glavni naslednik u testamentu koji je potpuno isključivao Simona. Neka vam objasni zašto je tesrtament tako promijenjen baš nakon što su joj saopštili da se sele u New York gde su planirali da imaju decu.

Zašto je na aukciji prodala sav ćerkin donji veš, torbe i odeću. Mnogo je spornih pitanja. Od troje ljudi koji su živeli u toj kući, samo je jedna živa i profitirala je finansijski , rekao je tada Anđelo. Na pitanje smatra li da njena majka umešala svoje prste u smrti ovog bračnog para, rekao je: Da, smatram, prenosi Večernji.hr

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs