ŠAKIRA ZA DLAKU IZBEGLA ZATVOR: Borba sa lažnim optužbama je mogla koštati 8 godina slobode ali je poslušala sinove

Šakira postigla nagodbu sa tužiteljem, izbegla suđenje i zatvorsku kaznu povodom kako tvrdi "lažnih optužbi".

Celebrities
Autor:
ŠAKIRA ZA DLAKU IZBEGLA ZATVOR: Borba sa lažnim optužbama je mogla koštati 8 godina slobode ali je poslušala sinove
Šakira izbegla zatvorsku kaznu, Foto: Europa Press / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Šakiri je u ponedeljak u Barseloni trebalo da započne suđenje povodom optužbi da nije platila 14,5 miliona eura poreza na dohodak između 2012. i 2014. godine.

Prvobitno je bila najavila kako će se boriti protiv lažnih optužbi ali se navodno zbog svojih sinova odlučila za nagodbu sa tužiteljima. Pristala je da plati kaznu u zamenu za potencijalni odlazak u zatvor.

Šakira
foto: Europa Press/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Izjavila je da njena deca ne žele da se ona žrtvuje na svoju štetu. Tvrdi kako je platila ono što poreska uprava navodi da duguje i pre nego što je podnela tužbu i insistira na tome da nije živela u Španijij tokm tog razdoblja, jer ju je, kako navodi, njen posao doveo do stalnih selidbi.

Šakira
foto: CRY-Olivier Huitel-Luis Sanchez. / The Photo One / Profimedia

Tada je odbila ponudu tužitelja za nagodbu da zatvori slučaj i danas je trebala da svedoči na prvom od 12 zakazanih ročišta. Tužilaštvo je za nju tražilo kaznu do osam godina zatvora i plaćanje kazne od 23,8 miliona eura.

U optužnici se navodi kako je boravila u Španiji više od šest meseci svake godine u tom spornom periodu. Ističe se i da joj je nekretnina u koju je kupila 2012. godine, služila kao porodična kuća.

Šakira i Žerar Pike
foto: Profimedia

Šakira je živela sa fudbalskom zvezdom Španije Pikeom preko 11 godina i imaju dvoje dece ali se nakon razvoda preselila u Majami. Tokom samog postupka suđenja trebao je da sudija presluša preko 100 iskaza.

Španske vlasti su krivično gonile i druge poznate ličnosti zbog utaje poreza kao što su Kristijano Ronaldo, Lion Mesi i Diego Kosta. U sva tri konkretna slučaja fudbaleri su se nagodili i platili velike novčane kazne.

Međutim, španski Vrhovni sud je prošlog je meseca potvrdio oslobađajuću presudu treneru Habiju Alonsu, a koji je takođe bio optužen za utaju poreza. Alonso je odbio nagodbu i na kraju je pobedio na suđenju, prenosi Večernji.hr

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs