PRE LEJDI DI VOLEO JE PSIHIČKI OBOLELU ŽENU: Njegov otac ju je nazivao lakom robom koja juri novac, oni su trougao tuge

Lejdi Di nije bila jedina velika ljubav sina egipatskog mililardera, ali je bila deo trougla tuge

Ljubav
20:38h Autor:
PRE LEJDI DI VOLEO JE PSIHIČKI OBOLELU ŽENU: Njegov otac ju je nazivao lakom robom koja juri novac, oni su trougao tuge
Princeza Dajana, Foto: Profimedia

Sezona "Kruna" koja je krenula s emitovanjem prošle nedelje, predstavlja šestu i poslednju. Ona je postala izuzetno kontroverzna zbog fokusa na odnos između princeze Dajane i Dodija al Fajeda, kao i događaja koji su prethodili njihovoj tragičnoj saobraćajnoj nesreći u Parizu 31. avgusta 1997. godine, koja im je oduzela živote. Lejdi Di nije bila jedina značajna ljubav sina egipatskog milijardera.

Serija "Kruna" takođe istražuje drugu vezu koja se tiče sina Lejdi Di, princa Harija, i princa Vilijama. Ova priča posebno je osetljiva za sinove jer u jednom delu serije njihova majka se pojavljuje kao duh, što je izazvalo kritike, prenosi Žena.rs.

Kler Foj, Kruna
foto: Profimedia

Kada je Lejdi Di tragično preminula, imala je 36 godina, dok je Dodiju al Fajedu bilo godinu dana manje. Dodijev otac, egipatski milijarder Mohamed al Fajed, preminuo je ranije te godine. Dodijev život obuhvatao je obrazovanje u Egiptu, Londonu i Švajcarskoj, te vezu s Lejdi Di, koja je počela 1996. godine. Lejdi Di, koji se prethodno razvela od Čarlsa, princa od Velsa, i sadašnjeg britanskog kralja.

Dodi je imao prethodnu vezu s američkim modelom Keri Fišer, koju u seriji tumači Erin Ričards.

Keri Fišer
foto: Profimedia

U stvarnom životu, veza između Dodija i Keri bila je nepoznata široj javnosti dok se nije završila. Keri Fišer, koja je rođena u Kentakiju, počela je karijeru manekenke kao tinejdžerka i postala je poznata saradnjom s modnim kućama Armani, La Perla i Victoria's Secret. Njena veza s Dodijem započela je u Parizu 1996. godine, a prema njenim rečima, njen odnos s njim preklapao se s Dodijevim odnosom s Lejdi Di.

Keri Fišer nije bila svesna Dodijevog romantičnog angažmana s princezom sve dok The Sunday Mirror nije objavio slike njihovog poljupca. Planirali su venčanje devetog avgusta 1997. godine, a Dodijev poklon za tu priliku bio je prsten od safira i dijamanta.

Princeza Dajana, Dodi Fajed
foto: Profimedia

Majka Keli Fišer, izjavila je da je Mohamed al Fajed snažno protivio vezi svog sina s manekenkom, nazivajući je "ku*va koja juri bogatstvo", prema pisanju Vanity Fair. Keli je tvrdila da ju je Dodio verio, ali je portparol porodice Fajed to demantovao za The Irish Times, iako je priznao da su se viđali.

Majka Keli Fišer je javno optužila Dodija Fajeda, tvrdeći da je tražio ruku njene ćerke na svadbi njene druge naslednice 1996. godine, ali da ju je kasnije tretirao vrlo okrutno. Ona je izjavila da Dodi treba da se stidi.

Nakon što je Sunday Mirror objavio slike Fajeda i Dajane, Keli je tužila Fajeda zbog kršenja bračnog ugovora. Tvrdila je da joj je Dodi ponudio 500.000 dolara da napusti karijeru modela i provede više vremena s njim, ali da joj je dao samo 60.000 dolara i ček od 200.000 dolara koji je bio vraćen. Keli je tražila preostali iznos i odštetu, optužujući Fajeda da je preuzeo odgovornost koja je Keli ostavila pred oltarom.

Princeza Dajana, Dodi Fajed
foto: Profimedia

Keli Fišer je na konferenciji za novinare pozvala Dajanu da se sastanu, ali princeza nikada nije odgovorila na poziv. Nakon tragedije 1997. godine, Keli je odustala od tužbe i izjavila da je zaista volela Dodija, te da je potresena njegovom smrću i smrću princeze Dajane. Nije se pojavila na Dodijevoj sahrani prvog septembra 1997. jer se sve dešavalo tako brzo, pa nije bilo vremena da otputuje u London.

Keli Fišer je 2008. učestvovala u istrazi o tragediji, a tada su otkriveni njeni tajni razgovori sa Dodijem. U tim razgovorima, Dodio ju je optužio da mu je ukrala automobil od 50.000 dolara, dok je ona demantovala tu tvrdnju. Keli se udala 2007. za pilota koga je upoznala na safariju u Africi, prema izveštaju People.

Princeza Dajana, Lejdi Dajana, Tom Selek, Lejdi Di
foto: Profimedia

U stvarnom životu, Mohamed al Fajed tvrdio je da su se njegov sin i Dajana verili. Međutim, istina o ovoj tvrdnji ostaje osporena, a serija "Kruna" pruža svoju verziju događaja. U seriji, veridba Dajane i Fajeda prikazana je u londonskom hotelu Ritz, uz zvučnu kulisu njene omiljene pesme "When You Tell Me That You Love Me" Hulija Iglesijsa. Fajed je pitao Dajanu da li želi da se uda za njega, ali je ona odbila, navodeći da je to ludost s obzirom da se nedavno razvela, a Fajed se verio sa drugom pre samo nekoliko nedelja. (Scenaristi podržavaju priču Keli Fišer.)

Mohamed Al Fajed, Harods, Princeza Dajana, Dodi Fajed, Dodi Al Fajed
foto: Profimedia

U vezi sa veridbom u stvarnom životu, Dodi je, prema izveštaju The Telegraph, kupio prsten Dajani u zlatari Repossi u Monte Karlu. Međutim, postoji kontroverza oko toga da li su se zaista verili, budući da su njih dvoje navodno pokušali izbeći paparace tako što su se sakrili u zlatari, a ne da bi kupili verenički prsten. Deset dana nakon toga, Dodi je zapažen u prodavnici nakita u Parizu, gde je, prema zabeleškama kamere, obavljao kupovinu.

Tokom istrage 2007. godine, u stanu Dodija u Parizu pronađen je prsten sa natpisom "Dis-moi Oui" ("Reci mi da"), uz račun koji je potvrdio da je nakit koštao 11.600 funti i da je kupljen 30. avgusta 1997. godine, kako piše The Guardian. Policija smatra da Dodi, koga u seriji igra Kalid Abdala, nije imao dovoljno vremena da zaprosi Dajanu, koja nije viđena pre nesreće u njegovom stanu. Prijatelj princeze tvrdi da mu je Dajana rekla: "Treba mi brak kao što mi je potrebno da imam osip po licu", prema izveštaju Insajdera.

Keri Fišer
foto: Profimedia

Kari Fišer, naslednica jednako talentovane majke Debi Rejnolds i slavnog oca Edija Fišera, nije krila da je patila od bipolarnog poremećaja, niti da se borila sa bolestima zavisnosti.

"Njena upotreba narkotika ju je učinila manično depresivnom, što je bolest, što joj je, nažalost, dao genetski faktor - što je tatin poklon za ćerku. Stavićemo to njemu na teret ", poručila je Rejnoldsova o svojoj slavnoj ćerki.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs