lJUBAVNA PRIČA tOMA fORDA I rIČARDA bAKLIJA

SA 14 GODINA SAM PRVI PUT IMAO S***, MNOGO SAM PIO I DROGIRAO SE! DEVOJKE SAM OSTAVLJAO TRUDNE: A onda sam sreo NJEGA!

Svet je obišla vest da je modni dizajner Tom Ford ostao bez supružnika sa kojim je proveo više od tridest godina

Vip priča
17:51h Autor:
SA 14 GODINA SAM PRVI PUT IMAO S***, MNOGO SAM PIO I DROGIRAO SE! DEVOJKE SAM OSTAVLJAO TRUDNE: A onda sam sreo NJEGA!
Foto: Profimedia

Dizajner Tom Ford ostao je bez supruga. Modni novinar Ričard Bakli preminuo je u njihovom domu u Los Anđelesu u 72. godini. Uz njega su do poslednjeg trenutka bili Tom i njihov sin Aleksandar Džon koga su dobili uz pomoć surogat-majke.

Kada su se Tom i Ričard prvi put sreli, odmah su se zavoleli. A o tome sudbinskom susretu ovako je pričao Tom Ford:

"Možete samo pogledati nekoga i osećati se kao da ga poznajete oduvek. Prve noći kada sam pio sa Ričardom osetio sam da znam sve o njemu. Ima najluđe oči - poput aljaškog haskija. One nisu ni plave, nisu ni sive, oni su boja koju nikada ranije niste videli - kao tečno srebro. Ne odaju apsolutno ništa, ali su potpuno očaravajuće. Prvi put smo se sreli na reviji u Njujorku 1986. Tada je imao 38 godina i bio je modni urednik jednog ženskog časopisa. Bio je samopouzdan i lep na način koji ga je činio gotovo nepristupačnim. Njegov pogled je bio toliko intenzivan da me potpuno uznemirio, a kad je predstava završila, doslovno sam izjurio kroz vrata i krenuo niz ulicu da ga izbegnem.

Deset dana kasnije, moja direktorka, Keti Hardvik, poslala me je u kancelariju njegovog časopisa da uzmem odeću. Uputili su me na krov gde su se fotografisali, a kad se lift otvorio, tamo je bio čovek sa očima boje srebra.

Dojurio je i predstavio se kao Ričard Bakli, rekao mi je da je odeća zapravo dole i ponudio me da me odvede do onoga što se tada nazivalo "modni ormar". Bio je divan, a bio je i potpuna budala, u isto vreme. Nekako je obigravao okolo, sevao očima u mene i toliko se trudio da bude šarmantan. U toj vožnji liftom sam odlučila da ću se oženiti njime.

Bio je tako zgodan, bio je tako prizeman, bio je tako odrastao, da je to bilo veoma zastrašujuće. I zaista me je jurio - ne da je morao da me juri tako jako. To me je uzbudilo, ali i uplašilo, jer sam znao da je drugačiji i da šta god da sam osećao sa njim, bilo je veoma različito od onoga što sam osećao ranije prema drugim muškarcima.

Nakon samo nekoliko dana počeli smo jedan drugom da govorimo: "Mislim da sam zaljubljen u tebe." Sada to govorimo svako veče pre nego što odemo na spavanje, i govorimo to na kraju svakog telefonskog razgovora, i to pišemo na kraju svake poruke. Svaki put kad pomisliš da nekog voliš, zaista verujem da to tada moraš i reći. Ako razmišljate o tome da svog partnera držite za ruku ili poljubite, to i učinite. Radite to stalno.

Te godine, obojica smo otišli ​kući za Božić, a kad smo se vratili, dao mi je ključ od svog stana i pitao da li ću se useliti, i to sam učinio. Znali smo se jedva mesec dana. Živeo je sa nekim tri ili četiri godine, ali to nije bila ozbiljna veza, i to on tada svesno tražio.

Kada smo počeli da živimo zajedno, on je u tu fazu svog života došao sa 38 godina, a ja sa 25, ali obojica smo bili spremni da se smirimo i zaljubimo i sa nekim provedemo život.

Spavao sam sa puno ljudi i prilično sam pio, plesao i drogirao se. Prvi put sam imao seks sa 14 godina. Imao sam devojku u srednjoj školi koja je dva puta bila trudna dok smo bili zajedno. Tih dana, 70 -ih, abortus se smatrao oblikom kontrole rađanja, i mislim da je u većini tadašnjih srednjih škola to bilo prilično ležerno. To svakako ne bih uradio da sam sa nekim danas, čak i kao tinejdžer, pa mislim da je to bio deo tog doba, i ležernosti kojom se seks tretirao na televiziji. Kada gledate staru televizijsku emisiju iz 70 -ih, svi samo uskaču u krevet sa svima na potpuno ležeran način. Mislim da je AIDS definitivno to promenio.

Jedan od prvih ljudi, homoseksualaca, kojima je 1981. godine dijagnostikovan rak bio je moj prijatelj. Potpuno me je to izbacilo iz ravnoteže i od tada sam bio izuzetno siguran. Verovatno mi je to spasilo život, ali je zauvek oštetilo način na koji razmišljam o seksu. Samo sam povezivao seks sa smrću ili je to bilo samo do mene.

Ričard i ja smo imali tri sastanka pre nego što smo imali seks, jer je moj najbolji prijatelj bio u bolnici, umirući od SIDE, kao i Ričardov najbolji prijatelj. Kada bismo napravili spisak, rekao bih da polovina naših prijatelja iz ranih 80 -ih više nije sa nama. Nastavilo se do ranih 90 -ih - jednostavno nije prestalo.

Tri godine nakon što smo počeli da živimo zajedno, Ričardu je dijagnostikovan rak i tada su mu rekli da će to najverovatnije biti fatalno. Tada smo doživeli porodičnu tragediju, a to su momenti koji vas zbližavaju, čine vašu istoriju bogatijom.

Starenje zajedno bilo je zanimljivo jer smo se obojica promenili. Bio sam veoma tih na početku naše veze - ja sam zapravo vrlo, izuzetno, gotovo patološki stidljiva osoba, dok je Ričard osoba za veliko društvo...

Jedna od stvari koja me uvek zabavlja, je šok na licima prijatelja kad shvate da smo Ričard i ja zajedno preko trideset godina.

"Vau, vi ste zajedno 35 godina! To je tako neverovatno. Ne razmišljam o tome da homoseksualci budu toliko dugo zajedno."

"Zašto? O čemu govoriš?"

Neke od najdužih veza za koje znam su istopolni parovi. Mnogi moji pravi prijatelji su se venčavali i razvodili dok smo Ričard i ja bili zajedno. Mislim da je predrasuda, čak i vrlo obrazovanih liberalnih prijatelja, da je homoseksualnost verovatno više zasnovana na seksu nego na emocionalnom, iznenađujuća i šokantna u današnjem svetu. Ja sam neko ko voli da bude deo para i uvek je to želeo i uvek je to tražio, a za mene bi verovatno bilo isto da li sam gej ili strejt. Ričard i ja smo povezani, i mislim da je to ono priznanje kada nekoga pogledate u oči i osećate se kao da ga poznajete oduvek. To je neka vrsta povratka kući," piše sajt out.com

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs