Pametno razmišljanje

9 NAČINA DA SE REŠITE ANKSIOZNOSTI: Naučite kako da problem pretvorite u izazov!

Ako ste anksiozni, sve što treba da znate je ovo

Lifestyle
Autor:
9 NAČINA DA SE REŠITE ANKSIOZNOSTI: Naučite kako da problem pretvorite u izazov!
Foto: Shutterstock

Normalno je da brinete o budućnosti. Normalno je da vas zabrinjavaju problemi u kojima se trenutno nalazite. Strah je koristan, ali nije produktivan.

Zbog svega toga vam donosimo 9 načina da prevaziđete anksioznost:

1. Prihvatanje stvarnosti

Živimo u veoma promenljivom svetu. Čak i najsloženiji planovi mogu se srušiti u tren oka. Ako naučite da prihvatite nestalnost stvarnog sveta oko sebe, tada će vam biti mnogo lakše da živite.

2. Živite u sadašnjosti

Možete prestati da brinete o budućnosti živeći u sadašnjosti. Strah je nešto što se dešava jer mislimo da bi možda sutra moglo doći do problema. A možda tog problema neće ni biti.

3. Napravite plan delovanja

Problem nepotrebnih briga možete rešiti jednostavno tako što ćete napraviti plan delovanja. Da biste postigli ovaj cilj, morate razmisliti o jasnom planu akcije. Navedite zadatke potrebne za postizanje ovog cilja.

4. Misli pozitivno

Odbacite svu negativnost i počnite da živite u pozitivnom. Namerno izbacite loše misli iz glave i verujte u sebe. Postavite se na pozitivne emocije i vaš život će se promeniti na bolje!

5. Odredite prioritete

Odlučite se o prioritetima i bavite se svakim pojedinačno. Steknite naviku da zapisujete sve što radite za taj dan. Na ovaj način će doći do manje iznenađenja.

6. Preduzmite akciju

Samo briga neće rešiti sve vaše probleme, pa pokušajte da se oslobodite brige i preduzmete akciju. Isplanirajte svoj dan po satu i ne ostavljajte ni minuta da brinete. Svoje probleme rešavajte dosledno i kako se pojave. Pokušajte da racionalno organizujete svoj dan i ne ostavljajte ni sekundu za beskorisne brige.

7. Vodite dnevnik

Misli su uvek veoma apstraktne i ponekad veoma teške za razumevanje. Često odvlače pažnju sa važnih stvari i vode vas u potpuno nepotrebnom pravcu. Zapišite svoje misli, time ćete ih konkretizovati i pojednostaviti. Ovo će vam pomoći da se nosite sa mnogim glavnim problemima u vašem životu.

8. Samo razgovaraj sa nekim

Odlično je ako imate sa kim da podelite svoja iskustva. Uverite se da osoba sa kojom razgovarate razmišlja razumno i da sama nije hronično uznemirena. On će vam pomoći da sredite sve svoje misli i pronađete izlaz iz situacije.

9. Radite opuštajuće vežbe

Vežbe disanja, joga, vežbanje, masaža su samo neke stvari koje vam mogu pomoći.

Naučite da razmišljate trezveno i oslobodićete se glupih nepotrebnih briga.

Mnogi ljudi pate od hronične anksioznosti. Ovi saveti vam mogu pomoći da rešite ovaj problem. Ako znate bilo koji drugi način da se nosite sa stalnim brigama, podelite sa nama!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs