Iako su određeni mitovi potpuno bezazleni, većina njih može imati veoma loš uticaj po vaše zdravlje. Upravo iz tog razloga razotkrivamo vam istinu koju kriju mitovi o hrani, a objašnjavaju ih stručnjaci iz oblasti medicine.
Mitovi o hrani koji mogu ostaviti teške posledice na zdravlje – Ugljeni hidrati se smatraju neprijateljem
Jedan od najšire prihvaćenih mitova o hrani jeste taj da ugljene hidrate nije poželjno konzumirati. Praktično svaki lekar ili sertifikovani nutricionista reći će vam da ishrana bez ugljenih hidrata može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema. Izbaciti celu grupu namirnica iz ishrane nikada nije pametno rešenje. Izbaciti ugljene hidrate, koje naše telo koristi kao osnovno gorivo za rad organizma, je najgora opcija koju možete odabrati.
U današnje vreme se ugljeni hidrati opšte prihvataju kao loši i kao glavni krivci za gojaznost. Izbalansirana ishrana podrazumeva unos makronutrijenta u određenim procentima. Ovo znači da je ljudskom telu neophodan dovoljan unos ugljenih hidrata, proteina i masti kako bi se očuvalo zdravlje. Ukoliko ugljene hidrate u potpunosti izbacite iz ishrane, kao rezultat ćete dobiti gubitak kilograma, ali sa određenim komplikacijama i posledicama po zdravlje. Njihovo potpuno zapostavljanje nikako nije održivo na duži vremenski period.
Mitovi o hrani u današnje vreme postaju sve rasprostranjeniji i sve više se shvataju zdravo za gotovo, a to može imati ozbiljne posledice po zdravlje.