KADA SLEDEĆI PUT KAŽETE DA IZGLEDAJU BRUTALNO I KAO DA IMAJU 30, SETITE SE OVIH SLIKA: Zvezde bez filtera i fotošopa!

Nije sasvim jasno da li one stvarno misle da ovim fotkama mogu da nas zadive, i da li mi zaista treba da poverujemo da one u realnosti tako izgledaju?!

Star look
22:19h Autor:
KADA SLEDEĆI PUT KAŽETE DA IZGLEDAJU BRUTALNO I KAO DA IMAJU 30, SETITE SE OVIH SLIKA: Zvezde bez filtera i fotošopa!
Foto: Profimedia

Društvene mreže nas polako ali sigurno truju i uništavaju. Uništavaju naše samopuzdanje, prikazujući nam iskrivljen i lažan pogled na stvari, mesta i ljude, a ta distorzija zvana filter, fotošop ili facetune, zapravo je jedna velika šarena laž, osmišljena da oni koji to sebi mogu da priušte izgledaju bolje i lepše i od nas "smrtnika".

Naravno, i da se pohvale svojim "mladalačkim izgledom", koji se ni u prolazu nije sreo sa realnošću.

Objektivno gledano, nikome ne bi trebalo da smeta što Madona, Donatela Versaće ili Lepa Brena, kao i na stotine drugih zvezda, starleta i javnih ličnosti pegla svoje slike do neprepoznatljivosti, osim svima nama, običnim ljudima - roditeljima neke dece , sestrama nekih devojaka, drugaricama, ženama sa "manama"…koje to gledaju i kasnije u tišini pate što njihov ten nije ni izbliza lep, njihiva kosa ni izbliza sjajna i bujna, njihovi zubi ni izbliza beli i ravni, njihove trepavice ni izbliza duge i bujne, njihov nos ni izbliza prćast i savršenog oblika, njihove konture luca ni izbliza determinisane…i mogla bih ovako u nedogled.

A dok to dete/devojka pati jer nije lepa kao Madona, Severina ili Kajli Džener majstori svog zanata prave novu apdejtovanu verziju fotošopa- najvećeg lažova Interneta - kako bi neke naredne fotke izgledale jos impozantnije i savršenije, ako je to uopšte i moguće.

Da budemo načisto, ovde nije reč o Madoni, Breni, Kalji... lično, niti je ovo bilo kakav atak na njih. Njihove slike poslužile su mnogo puta kao eklatantan primer onoga što nam se servira danonoćno sa društvenih mreža - nedostižni ideal, nad kojim možemo da sedimo i plačemo, ukoliko smo mladi i nesigurni u sebe, što je obično slučaj u adolescentskim godinama, a često i kasnije kod mnogih žena.

E, pa ako treba da sedimo i da plačemo zbog svog izgleda, hajde da to bar radimo s razlogom - sedimo i plačimo nad izgledom Adriane Lime, Tejlir Svift, Rouzi Hantington, Rijane, Šeron Stoun, Odri Hepbern, Sofije Loren...Žena koje svoje lice nisu dovele do neprepoznatljivosti i koje svoje godine i izgled, ma kakav bio, nose dostojanstveno i sa ponosom.

Da kad već plačemo što nemamo nešto što drugi imaju, u ovom slučaju lepotu, da se barem naše suze ne slivaju u džepove onih koji im "pomažu" da nas obmanjuju svojom lažnom mladošču, savršenim crtama lica i ispeglanim izgledima, ali onako brutalno i bez imalo mere i kriterijuma.

Osvestite se, život nije Instagram, a facetune kosta 2,5 dolara mesečno. Recite to i svojoj deci. Ponovite im koliko god puta je potrebno, da bi shvatila da to što vide nije stvarna osoba, to je zamišljena i nepostojeća figura, stvorena veštački za 2,5 dolara mesečno. Tako da Kalji ili Madoni, kao i nijednoj drugoj zvezdi koja ga koristi na ovaj način ne služi na hvalu, vec na podsmeh. Bar ne ako imate trun zdravog razuma i mrvicu ličnog integriteta.

Pitam se samo, zapitaju li se ponekad sve te zvezde, da li im mi stvarno verujemo kad nam gurnu pod nos ovakve slike?

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs