Stručni savet

Profesor Neumivakin postavio pravila zdravog života: Ovog se pridržavaju oni koji vole sebe!

Ruski akademik, Ivan Neumivakin, je tvrdio: "Da biste izbegli često razboljevanje, dovoljno je da obratite pažnju na pravilno disanje, hidriranje organizma, ishranu i fizičku aktivnost, a evo i kako!"

Saveti stručnjaka
Autor:
Profesor Neumivakin postavio pravila zdravog života: Ovog se pridržavaju oni koji vole sebe!
Foto: Printscreen/youtube/ Ивантеевк

Evo jednostavnih načina koji će vam obezbediti zdravlje i dobru formu:

Ključni zakon zdravlja: Reč "bolest" ne smete da kažete naglas. Ova reč inače kod svakog od nas izaziva snažnu negativnu reakciju, čak iako nije svesno izgovorena. Pozitivne misli imaju veliku snagu isceljenja. Stoga nikad za sebe ne smete da kažete kako ste bolesni.

Ispravno disanje: Mnoge bolesti mogu se izlečiti disanjem. Važno je održavati tačan odnos ugljen-dioksida i kiseonika u telu. Korisno je disati ovako: mali udisaj i vrlo spor izdah. I ne dišite 1 minut (pauza). Korisno je pridržavati se ovog režima jedan sat dnevno (moguće je ukupno). Intenzitet udisanja do izdisaja treba da bude 1:10. Dok zadržavamo dah, neophodni ugljen-dioksid se akumulira u telu.

Virusi: Sa virusima moramo biti na "ti". Ne možemo živeti bez virusa. Oni su donekle slični ljudima: imaju i DNK, hromozome. Zbog toga je važno ne bojati se virusa, već preduzeti razumne mere da ih neutrališete.

Mobilni telefoni: U Japanu je deci mlađoj od 10 godina zabranjeno korišćenje mobilnih telefona. Telefoni direktno oštećuju nervni sistem, vid itd. Stoga, kad god ste u mogućnosti, držite mobilni telefon dalje od sebe.

Voda: Ne možemo živeti bez vode. Ljudi prestaju da piju vodu kako stare. Ali bez vode nema ni energije. U ćeliji postoje hiljade mitohondrija - sićušnih elektrana koje rade na vodi. Dajte mogućnost svome telu da radi neometano.

Kako piti vodu:

  • 10-15 minuta pre obroka.
  • Ni jedan gutljaj dok jedete.
  • Posle jela (ako ste jeli meso - najmanje 2 sata, posle čorbe - 1,5 sata).
  • Ako popijete makar jedan gutljaj, razblažite hlorovodoničnu kiselinu u stomaku i hrana se neće svariti. Toksini začepljuju vaše telo, polako se akumuliraju i uzrokuju razvoj bolesti.

Kretanje je od vitalnog značaja. Svi sistemi, mišići moraju raditi. Potrebne su barem dve dnevne šetnje i čučnjevi.

Meso je težak, mrtav proizvod. Na Kavkazu se meso pravilno konzumira. Stiže gost - kolje se ovan. Kao rezultat, meso je sveže i sočno. Mnogo puta ga zamrzavamo - odmrzavamo meso, a to je neprihvatljivo. Varenje „teškog“ proizvoda na pozadini razblaženih digestivnih sokova stvara truljenje u gastrointestinalnom traktu. Dobro je jesti više biljne hrane.

Živi sa čistim mislima. Najvažnije je biti pozitivan. Sve vaše negativne misli, negativna energija deluje protiv svog vlasnika. Ne zavidite, ne gomilajte ogorčenje i bes.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs