Harmonija suprotnih principa

Ljudi se razboljevaju iz jednog jedinog razloga: Kineski stručnjak otkriva 6 preciznih koraka za očuvanje zdravlja!

Stručnjak je osmislio set vrlo jednostavnih jutarnjih vežbi, za koje se veruje da daju izvanredne rezultate

Saveti stručnjaka 07.04.2020. - 13:50h Autor: Stil.kurir.rs
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Profesor Li Guilin veruje da osoba može biti potpuno zdrava samo ako su jing i jang (suprotni principi) u potpunoj harmoniji jedni sa drugima. Stoga je sastavio set vežbi s ciljem obnove i održavanja harmonije između ovih sila.

 

Vežbe su veoma jednostavne za izvođenje i dostupne su gotovo svima, izvode se ujutru i imaju neverovatan uticaj na celo telo!

1. Počnite trljanjem dlanova. Ispružite ruke napred i počnite brzo da trljate dlanove u smeru kazaljke na satu, postepeno usporavajući. U ovom slučaju desna ruka treba da bude odozdo, a leva iznad. Zagrevanje dlanova doprinosi skladnom radu svih unutrašnjih organa.

 

2. Nakon zagrevanja dlanova morate odmah da počnete da "češljate kosu" prstima. Masirajući vlasište, mi podstičemo naše unutrašnje organe da rade, jer utičemo na sve meridijane našeg tela koji prolaze kroz glavu.

Redovna masaža vlasišta ujedno sprečava nastanak bora i poboljšava cirkulaciju krvi, čime se poboljšava i kvalitet folikula dlake. Li Guilin preporučuje da "češljate kosu" od čela do baze lobanje, sklopite prste tako da ruka nalikuje tigrovoj šapi, a masažu glave morate završiti trljanjem vrata - to se radi dlanovima.

3. Sada pređite na trljanje ušiju. Da biste to učinili, zagrejte ruke kao što je opisano u prvom odeljku, a zatim počnite da palcem trljate po celoj površini prednjeg zgloba.

 

4. Na stopalima takođe postoji velika koncentracija biološki aktivnih tačaka, pa ih izmasirajte pre početka dana. Sedite i pažljivo masirajte stopala po celoj površini.


5. Lezite i radite Kegelove vežbe. Stisnite mišiće donje karlice i držite 2 do 5 sekundi, a zatim se opustite i ponovite 10 puta.

 

6. Završite set vežbi pozom "Zlatni petao na jednoj nozi." Samo zatvorite oči, opustite se, podignite jednu nogu savijenu u kolenu i stojte po 2 minuta na svakoj nozi. Ako je u početku teško održati ravnotežu, ograničite se na nekoliko sekundi i postepeno povećavajte vreme.

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...