lekovita zelena alga

Čudotvorna alga puna vitamina i minerala: Hlorela čisti telo od otrova i poboljšava cirkulaciju!

Ova alga je najbogatiji izvor čistog hlorofila koji je biljni ekvivalent ljudske krvi i na molekularnom nivou vrlo sličan hemoglobinu

Nutricija 02.12.2018. - 20:45h Autor: Stil/Lepaisrećna
Foto: Shutterstock

Hlorela  je jednoćelijska zelena alga koja naseljava slatke vode i predstavlja moćan izvor aminokiselina, vitanima C, E i B kompleksa, beta-karotena, kao i minerala poput kalijuma, fosfora, magnezijuma, cinka, gvožđa.

 

Dokazano je da hlorofil poboljšava cirkulaciju, povećava nivo hemoglobina, čisti jetru od otrova i teških metala. Ima protivupalno, antioksidantno i regenerativno svojstvo. Upravo zahvaljujući bogatom sadržaju hlorofila, ali i uravnoteženom odnosu hranljivih materija, nutricionisti smatraju da će hlorela biti hrana budućnosti.

 

Pomaže čišćenje organizma od teških metala i opasnih supstanci, kao što su živa, olovo, aluminijum, fluor, kadmijum, uranijum. Smanjuje apsorpciju ovih i drugih štetnih materija koje se mogu naći i u svakodnevnim prehrambenim proizvodima.


Izbacite masnoće i parazite iz creva: Trodnevno čišćenje organizma uz pomoć narodnog leka! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Pročišćava krvotok i podiže nivo kiseonika u krvi. Njeno dejstvo na čovekov organizam je alkalno, što znači da uravnotežava pH vrednost. Poznato je da kiselost organizma predstavlja pogodnu sredinu za razvoj mnogih bolesti savremenog doba. Prema jednoj studiji, pacovi otrovani teškim metalima, posle tretmana hlorelom imali su manja oštećenja tkiva u odnosu na kontrolnu grupu.

 

Osamdeset procenata hlorele čine hranljive materije, a ostatak su nerazgradiva celulozna vlakna, za koja se vezuju teški metali i druge škodljive supstance nagomilane u telu. Efikasno čišćenje organizma može se očekivati posle od tri od šest meseci redovne upotrebe.

 

Hlorela pospešuje pravilno funkcionisanje imunološkog odgovora organizma. Istraživanja su pokazala da se nakon osam nedelja svakodnevnog konzumiranja ove alge, aktivnost tzv. prirodnih ćelija ubica značajno povećala.

Ova mala zelena alga smanjuje posledice oksidativnog stresa, izazvanog zagađenjem okoline i lošom ishranom. Antioksidativno dejstvo duguje visokoj koncentraciji vitamina A i C, koji neutrališu slobodne radikale odgovorne za razvoj mnogih bolesti i prerano starenje. Takođe, poboljšava kvalitet kože, korisna je kao prevencija malignih bolesti, dok neke medicinskestudije potvrđuju njenu korisnu ulogu i u borbi protiv Alchajmerove bolesti i demencije.

 

Zahvaljujući tome što uravnotežava hormonsku sliku i metabolizam, hlorela je korisna i kada je reč o topljenju sala i mršavljenju, jer pritom snabdeva organizam visokokvalitetnim proteinima i vlaknima, stvara osećaj sitosti i povećane energije.

 

Utiče i na smanjenje vrednosti holesterola i šećera u krvi. Tokom mršavljenja dolazi do oslobađanja nekih toksičnih materija, a hlorela ubrzava njihovo izbacivanje iz tela.

 

Napitak koji alkalizuje telo: Za mlađi izgled, prevenciju raka i energiju celog dana! (RECEPT)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...