Započnite dan njim

Napitak koji alkalizuje telo: Za mlađi izgled, prevenciju raka i energiju celog dana! (RECEPT)

Nakon spavanja sedam ili osam sati, ljudsko telo je u dehidriranom stanju od nedostatka tečnosti. Zato je veoma važno šta prvo pijete ujutru
Fitnes & Nutricija
13:58h Autor:
Napitak koji alkalizuje telo: Za mlađi izgled, prevenciju raka i energiju celog dana! (RECEPT)
Foto: Ilustracija / Profimedia

Za većinu ljudi, prvo što piju kada se probude je šoljica kafe. Kofein pruža lep osećaj za početak dana. Ali kafa je takođe kisela i dehidrira - što je potpuno suprotno od onoga što našim telima istinski treba ujutru.

Nakon spavanja sedam ili osam sati, ljudsko telo je u dehidriranom stanju od nedostatka tečnosti. Zato je veoma važno šta prvo pijete ujutru. Kako biste svakog jutra bili poletni i puni energije možete da konzumirate kokosovu vodu i hlorelu. Hlorela je plavo-zelena alga poreklom iz Japana.

Štiti od raka, a mnogi ne znaju: Kako da napravite lekovitu supu od šampinjona! (RECEPT)

Bogata je belančevinama i drugim hranjivim materijama; kad se osuši, sadrži 45% belančevina, 20% masti, 20% ugljenih hidrata, 5% vlakana, i 10% vitamina i minerala. Hlorela je korisna kod kontrole težine, sprečavanja raka i kao potpora imunom sistemu.

Hlorela sprečava razvoj različitih hroničnih oboljenja. Razlog tome su nukleinske kiseline, aminokiseline, vitamini, minerali, ali i druge, još nedovoljno proučene hranljive materije.

U našem telu hlorela stimuliše obnavljanje tkiva, čak i onih mehanički oštećenih. Zbog ovog delovanja se posebno preporučuje mršavijoj deci slabije probave i apetita. Istraživanja pokazuju da ova alga može da bude dragocen saveznik u borbi protiv Alchajmerove bolesti i demencije. Većina obolelih od Alchajmerove bolesti imaju visok sadržaj aluminijuma u mozgu, a hlorela veže aluminijum i druge metale i izbacuje ih iz organizma.

Stalno vam nešto fali, non stop ste bolesni: Jedna navika vas uništava!

Hlorela je alkalna alga. Ona pomaže da se uravnoteži PH organizma. Uz navedena delovanja valja naglasiti da konzumacija hlorele štiti i od srčanih oboljenja, smanjuje krvni pritisak i holesterol u krvi i usporava proces starenja.Ljudi koji je redovno konzumiraju izgledaju mlađe i puni su energije.

Zato isprobajte kombinaciju kašičice hlorela praha u pola šoljice hladne kokosove vode. Kokosova voda je jako hidratantna i sadrži esencijalne elektrolite. Sve u svemu, piće je osvežavajuće i obezbeđuje energiju. Ova kombinacija je osvežavajući tonik pun hranjivih materija, brzo se i jednostavno pravi, a telu obezbeđuje sve neophodne materije za zdrav i energičan početak dana.

Svako veče stavite kašičicu ove smese pod jezik: Telo postaje alkalno, sprečava razvoj bolesti!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs