ČLANICE GRUPE ABBA POKOSILI SU GROZNI DOGAĐAJI: Njoj je groblje druga kuća, a ona čula muževu prevaru u sobi do njene

U mladosti blistava karijera, pa su dotakle samo dno, kako zbog tragedija, tako i zbog čudnih okolnosti

Celebrities
22:58h Autor:
ČLANICE GRUPE ABBA POKOSILI SU GROZNI DOGAĐAJI: Njoj je groblje druga kuća, a ona čula muževu prevaru u sobi do njene
Foto: Profimedia

Švedska grupa ABBA, nakon daleke pobede na Pesmi Evrovizije sa hitom "Waterloo", postala je svetska senzacija i danas je mnogima omiljena, a nema kućne žurke na kojoj se ne nađe bar jedna pesma iz njihovog opusa. Vole ih i Srbi i obično ih dodaju na svoje plejliste koje slušaju kada žele da se oraspolože i opuste.

Ljudi ih najčešće vezuju za dobar provod i zabavu, međutim, mnogi ne znaju kakve su tragedije i traume prošle ženske članice.

ABBA
foto: Profimedia

Karl Edvard Tomi Borgud, poznatiji po nadimku Slim, čuveni vozač Formule jedan i bubnjar legendarnog benda ABBA preminuo je u 77. godini nakon duge i teške bolesti...

Tom prilikom se sećamo svih brodoloma koje je muzička grupa ABBA doživela tokom perioda slave i posle nje:

Ani Frid Lingstad

Nekadašnja čarobna brineta Ani, sada ima 78 godina. U mladosti, dok je bila članica popularne grupe ABBA, njen glas i blistave oči očaravali su muškarce širom sveta.

Abba
foto: Profimedia

Beni Anderson, njen muzički partner, nije bio Anin prvi suprug, ali njih dvoje su osvojili publiku. Ipak, njihova ljubav nije bila trajna. Nakon raspuštanja grupe, Ani je napustila prvo Englesku, pa potom Švajcarsku, gde se 1992. godine udala. Njen novi suprug bio je princ Hejnrih Rutsto Rais von Plauen, s kojim je Ani dobila kćerku.

Ani Frid Lingstad
foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Međutim, sudbina nije bila naklonjena Ani, jer se dogodila velika tragedija šest godina kasnije, kada je njena kćerka izgubila život, a 1999. godine Anin muž preminuo je od raka.

Danas Ani živi sama u Švajcarskoj, posvećujući se humanitarnom radu i kaže da dane provodi na groblju.

Agneta Feltskog

Spektakularna plavuša Agneta je u ABBA grupi spojila dva dobra: kreativnost i ljubav. Sa svojim izabranikom Bjornom, imala je 4 srećne godine života tokom kojih je dobila ćerku. Nakon tog perioda, par se razvodi, a Agneta se ponovo zaljubljuje. Ovog puta njena ljubav je lekar, ali i ta veza puca nakon četiri godine.

Agneta Faltskog, Abba
foto: Profimedia

Što se muzike tiče, Agneta pokušava sa solo karijerom, ali bez većih uspeha. U tom periodu joj umire otac, a zatim se i majka ubija od tuge zbog gubitka. Pevačica je bila skrhana bolom zbog porodične tragedije.

Agneta se udala za kolegu iz benda, Bjorna Ulvaeusa, 1971. To je vjenčanje prozvano najpopularnijim u Švedskoj. Tačno prije 50 godina, osvojili su Eurosong sa pesmom "Votervu", a zanimljivo je da je ovogodišnji Eurosong u Švedskoj, zahvaljujući pobedi pevačice Loreen.

Agneta se razvela od Bjorna 1979, dok je grupa nastavila rad još tri godine. Umesto da uživa u ogromnom uspehu, dok su bili na turneji, Bjorn je spavao sa novom devojkom u sobi pored bivše žene. Nisu se krili; Agneta je znala da je imao odnos sa njenom bliskom prijateljicom Lenom Kälersjö. Bjorn je Leni govorio u najlepšim rečima, a kada su ga novinari pitali o odnosu sa bivšom koju viđa svakodnevno jer su u istom bendu, rekao je:

"Odselila se prošlog Božića, 1978. Sada smo prijatelji. Kada je vidim, teško mi je zamisliti da smo ikada bili u intimnom odnosu. Mislim da ona sada uživa u samotnom životu. Bili smo potpuno nekompatibilni."

Bjornovi postupci toliko su povredili Agnetu da nije mogla da pruži svoj maksimum na koncertima. Završila je na antidepresivima i povukla se iz javnosti. Imaju dvoje dece iz braka, a povodom razvoda, Bjorn je napisao pesmu "Pobednik uzima sve", koja govori o ljubavnom raskidu u kojem jedna strana očajnički želi zadržati vezu, dok je druga odlučila krenuti dalje.

Bjorn se kasnije oženio Lenom i imaju dvoje dece. Godine 2008. šokirao je svet priznavši da boluje od demencije. Rekao je da se ne seća ničega, čak ni najuspešnijih trenutaka sa grupom ABBA.

Sada Agneta ima 73 godinu i živi u Stokholmu. Mir i sreću je našla kraj svojih unuka.

Beni Anderson

Beni je ceo svoj život posvetio muzici, da bi raspada benda pokušao da oformi duet sa Bjornom, ali bez uspeha.

Abba
foto: Profimedia

Dugo je radio u produkciji, pisao muziku za filmove i važne događaje, čak je oformio i orkestar. Ima dvoje dece iz prvog braka: sina i kćerku rođene šezdesetih godina. Posle raskida sa Ani i raspada grupe, ženi se TV voditeljkom. U tom braku dobija sina, koji je danas popularni muzičar.

Beni sada ima 77 godina.

Bjorn Ulveus

Nakon raskida sa Agnetom i raspada grupe, Bjorn ljubav pronalazi pored Lene, novinarke koja je svoju karijeru posvetila pišući o muzici i muzičarima. U tom braku dobija dve kćerke. Danas Bjorn ima 77 godine i živi u Stokholmu. Veoma je poštovan u svojoj zemlji.

Bend se 2021. godine vratio na scenu objavom novog albuma gotovo 40 godina nakon raspada. ABBA je početkom septembra u Londonu najavila novi album i predstavio jednu od novih pesama „I Still Have Faith in You“.

Pre izlaska albuma, javnosti su predstavljene još dve pesne „Don’t Shut Me Down“ i modernizovana verzija pesme „Just A Notion“, snimljena 1978. godine, ali se nije našla ni na jednom albumu.

Bend je najavio i turneju, ali virtuelnu sa hologramima članova.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs