Nikad lakše

Spržite salo sa stomaka: 4 prosta načina da aktivirate hormone koji će vam pomoći da izgledate fit!

Uz pomoć nekoliko pravila, uspećete da reaktivirate hormone zadužene za sagorevanje sala.

Fitnes & Nutricija
Autor:
Spržite salo sa stomaka: 4 prosta načina da aktivirate hormone koji će vam pomoći da izgledate fit!
Foto: Shutterstock

Hrana koju jedemo i te kako utiče na naš izgled, ali najviše utiče to koliko smo fizički aktivni. Tako da, ukoliko želite da smršate morate da korigujete svoju ishranu i fizičke aktivnosti.

Glavno pravilo je da vaš poslednji obrok treba da bude najkasnije do 19 časova. Čak iako radite sve kako treba, većina ljudi ima problem sa disbalansom hormona koji im otežava gubitak kilograma. Uz pomoć nekoliko pravila, uspećete da reaktivirate hormone zadužene za sagorevanje sala bez bilo kakvog neželjenog efekta po vaše telo.

Počnite tako što ćete eliminisati šećer iz vaše hrane tako što ćete se odreći slatkiša, kandiranog voća, kolača, bombona, obrađene hrane i slično. Iako su veoma ukusne, ove namirnice su bogate šećerima i ugljenim hidratima. Ova hrana nam daje energiju, ali kada prestanemo da je koristimo onda telo počinje da troši rezerve masti koje ima.

Čokoladna dijeta: Izgubite 5 kilograma za samo 5 dana! (JELOVNIK)

foto: Shutterstock

Povrće kao što je pasulj i zeleniš ima mnogo vlakana koja utiču na digestivni trakt i poboljšavaju varenje. Pokušajte da ih uvedete u vašu svakodnevnu ishranu što je više moguće, a konzumirajte više svežeg povrća nego obrađenog. Pomoći će vam da smršate, pa zato se odmah bacite na zeleniš.

Još jedna greška koju pravimo je da jedemo posle 19 časova. Prema rečima dijetetičara naš poslednji obilni obrok treba da bude između 16 i 17 sati. Umesto toga mi imamo tri mala obroka i večeramo salatu. Voda kao i voda i limun su odlični za detoksikaciju i treba ih konzumirati u ovom periodu kako bismo smanjili glad.

Liposukcijska dijeta: Skida kilograme, vraća zdravlje - zbog ove ishrane Monika Beluči izgleda savršeno u 53. godini!

foto: Shutterstock

Takođe, ne bi trebalo da preskačemo obroke. Prestanite da jedete van kuće i postarajte se da vaši obroci budu spremljeni kao kod kuće.

Samo pametna ishrana vam neće biti od velike pomoći ako se ne aktivirate i ne počnete malo da vežbate. Započnite dan uz 10 minuta kardio vežbica i ovo začinite nekim treningom snage. Za samo nekoliko nedelja primetićete rezultate.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs