Obavezno probajte

Vitaminska voda za bolji metabolizam: Preporađa celo telo! (RECEPT)

Sastojci u domaćoj vitaminskoj vodi imaju posebno blagotvorno dejstvo na stomak, jer umiruju probavu, a uz to oslobađaju telo od nakupljenih toksina

Fitnes & Nutricija
Autor:
Vitaminska voda za bolji metabolizam: Preporađa celo telo! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Razne industrijske vitaminske vode zapravo su prepune vaštačkih zaslađivača koji organizmu naprave više štete nego koristi. Ako ste jedni od onih koji ne vole da piju vodu i kojima smeta njen ukus, a želite da uživate u osvežavajućem napitku, donosimo recept za domaću vitaminsku vodu na kojoj će posebno biti zahvalna vaša probava i stomak.

Sastojci:

- 2 litre vode - 1 kašičica sveže izrendanog đumbira - 1 krastavac srednje veličine - 1 limun - 12 listića nane

Priprema:

Krastavac i limun iseckajte na kolutiće, a ako imate domaće plodove koji nisu tretirani pesticidima, poželjno ih je iskoristiti s korom. Narezane krastavce i limun ubacite u teglu i dodajte ostale sastojke i sve prelijte vodom. Vodu stavite u frižider i ostavite da tako stoji najmanje 8 sati pa je povremeno lagano promešajte.

Limun uz poznato obilje vitamina C podstiče rad jetre, organa odgovornog za pročišćavanje organizma. Krastavac sadrži 90 posto vode iz koje se oslobađaju sastojci zaslužni za detoksikaciju tela. Đumbir pomaže u održanju glihemijskog indeksa pod kontrolom, a ujedno olakšava grčeve i pomaže protiv mučnine. Nana stimuliše sagorevanje masnih naslaga, pomaže u eliminaciji toksina iz tela, a takođe ublažava bolove u stomaku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs