Jednostavne navike

Najinteligentnija žena na svetu otkriva: 9 saveta za održavanje vitke linije!

Koliko god su brojni očekivali visoko inteligentne informacije, Merilin je ponudila iskrene obične odgovore kojima je pametno izbanalizovala tematiku na kojoj brojni stručnjaci zarađuju milione

Fitnes & Nutricija
16:23h Autor:
Najinteligentnija žena na svetu otkriva: 9 saveta za održavanje vitke linije!
Foto: Shutterstock

Problematika današnjice koja najviše zaokupira lepši pol je kako održati vitku liniju, a u potrazi za odgovorima brojne dame obratile su se najpametnijoj ženi na svetu. Amerikanka Merilin vos Savant koja se upisala u Ginisovu knjigu rekorda kao žena s najvišim koeficijentom inteligencije, uz saradnju na brojnim projektima podizanja svesti o znanju i metodologijama poboljšanja inteligencije kod dece, već gotovo tri decenije piše kolumnu u magazinu "Parade".

Upravo ju je poslednja koja se nije doticala logičkih slagalica ni matematičke problematike lansirala u centar pažnje. Merilin je naime ponudila rešenje na najproblematičnije pitanje brojnih dama: kako održati vitku liniju? Pa, koliko god su brojni očekivali visoko inteligentne informacije, Merilin je ponudila iskrene obične odgovore kojima je pametno izbanalizovala tematiku na kojoj brojni stručnjaci zarađuju milione prodavajući dijete koje garantuju brz gubitak kilograma.

1. Zaboravite na grickalice

Među primarnim pravilima koje će telo dovesti u red Merilin je navela izbacivanje grickalica iz korpe u prodavnici. Naime, kuhinjske police treba napuniti svim namirnicama za tri dnevna obroka, ali pri tome valja u potpunosti izostaviti slatke i slane grickalice poput keksa, čipsa i svih drugih za liniju opasnih zalogajčića.

2. Izbacite međuobroke

Umesto voća i sokova za međuobrok, kojima Merilin ne osporava zdravu ulogu u ishrani, ona savetuje šolju čaja. A potpuno kontradiktorno uvreženim mišljenjima o konzumiranju siromašne večere, ona dan završava uživajući u jelima koja god poželi, jer veruje da je hrana korisnija za telo kada ste gladni, a ne kada vam to nalaže raspored.

3. Odviknite se od kaloričnih rashlađenih napitaka

Sokove i mleko Merilin toleriše samo za vreme doručka, a važno pravilo kojeg se pridržava je ispijanje napitaka bez leda. Ona smatra da uz led pića postaju vodenasta što uništava njihov ukus, pa imamo potrebu da to kompenzujemo dodatnim slatkim napicima. Sem toga, voda temperature 22 stepena leti je sasvim dovoljna da rashladi telo izloženo spoljašnjim temperaturama od 38 stepeni i više, sve drugo je štetno.

Ishrana broj 1, još od 1920. godine: Leči najteže bolesti, menja psihu, sagoreva svaki gram masnoće!

4. Nikada nemojte "počistiti" tanjir

"Jesti previše hrane je najgora vrsta bacanja ukusne hrane", tvrdi najpametnija žena na sveta. Koliko god vaš obrok bio ukusan, najpristojnije za dobru liniju bilo bi da se naučite da deo hrane ostavite na tanjiru za sledeći obrok, ali nikako za užinu i grickanje.

5. Uživajte u večeri

Zadovoljstvo uživanja u večeri s porodicom i prijateljima u modernom ubrzanom svetu polako izumire, ali to ne bi trebalo da nas spreči da i kada jedemo sami uživamo u svakom zalogaju. Omiljena uživancija poznate kolumnistkinje je odlazak na večeru i "razvlačenje" omiljenog rituala bez žurbe.

6. Cenite hranu i uživajte u svakom zalogaju

Ako volite hranu, onda se s ljubavlju odnosite prema svakom zalogaju, na način da svaki sažvaćete što duže možete i osetite aromu u ustima. Na ovaj način uštedećete se muka poput nadimanja i grčeva u crevima.

Vikend je najčešće oaza opuštanja pri čemu brojni pod time shvataju i otpuštanje svih kočnica u ishrani koje se drže preko nedelje. Merilin savetuje da se rasporeda strogo pridržavate, a u trenucima besposličarenja umesto za grickanjem posegnete za nekom aktivnošću poput šetnje ili vožnje biciklom.

8. Ne potcenjujte kalorije

Zdrava hrana u obroku ne dozvoljava prejedanje što je velika greška brojnih u ishrani, ljudi potcenjuju kalorije. Lagan doručak i ručak u slučaju Merilin broji 250 kalorija.

9. Jedite samo hranu koju zaslužujete

Nikada nemojte pristajati na lošu hranu, vaše telo zaslužuje samo najbolje. Zato zaboravite na raskuvanu testeninu, masni sendvič ili loš keks jer to jednostavno ne zaslužujete.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs