Da li znate da je jedan od najboljih načina za održavanje svežine hleba - zamrzavanje?
Sušenje i kvarenje hleba nije moguće sprečiti, ali to vreme može da se odloži. Naime, svežina hleba može da se održi zamrzavanjem i čuvanjem u zamrzivaču.
Zašto treba da stavite novčić u zamrzivač pre odlaska iz kuće: Genijalan trik!

Pre svega bitno je da hleb koji nameravate da zamrznete bude svež. Najbolje je da bude kupljen taj isti dan ili eventualno dan ranije. Idealna temperatura za držanje hleba u zamrzivaču trebalo bi da budem barem 18-ak stepeni ispod nule. Sve iznad te temperature je pretoplo i može doći do bržeg kvarenja namirnice.
Kako bi se ravnomerno zamrznuo (a i praktičnije je pri odmrzavanju) hleb isecite na kriške. Postavite hleb na papir za pečenje i stavljajte sloj na sloj kako se ne bi zalepili.
Zapečeni hleb sa sirom: Jeftin i brz obrok koji će svi obožavati! (RECEPT)

Zatim ga prebacite u kese za zamrzivač i kad se zaželite nekog slasnog sendviča, samo izvadite zamrznute kriške i ostavite ih da se odmrznu na sobnoj temperaturi ili ih stavite direktno u rernu.
Hleb u kesi za zamrzivač ostaje svež i ukusan barem šest meseci, ako ne i duže. Tekstura hleba biće čak bolja nego kod svežeg i daleko bolja od hleba starog dva dana.