Čuva zdravlje

Zašto treba da stavite novčić u zamrzivač pre odlaska iz kuće: Genijalan trik!

Briljantan trik, lak za primenu. Naročito koristan kad odlazite na duže putovanje
Porodica
17:46h Autor:
Foto: Profimedia

Da li ste ikada došli sa posla ili sa dužeg putovanja i primetili da vaši digitalni satovi pokazuju pogrešno vreme?"Sigurno nije bilo nestanka struje!" pomislićete. Čak i ako je bilo, nikako ne možete da znate koliko dugo nije bilo struje, zar ne?

Možda je u pitanju i nekoliko dana, što dovodi do odmrzavanja hrane i njenog kvarenja. Kada struja ponovo dođe, namirnice se ponovo smrznu i vi skoro da i ne primetite da su odmrzavane. Kao što znamo, to može biti vrlo opasno, jer za neke prehrambene proizvode postoji rizik od širenja salmonele i drugih bakterija!

Danas vam otkrivamo način da ipak saznate da li i koliko dugo je vaš zamrzivač stajao bez struje! Moći ćete da saznate da li je hrana i dalje za konzumiranje ili je suviše dugo stajala na toplom.

Za to su vam potrebni: šolja, novčić, voda

Vakumirao je meso bez ikakvog aparata: Korisna caka koju svaka domaćica treba da zna! (VIDEO)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sipajte vodu u šolju i stavite u zamrzivač da se zaledi. Kada u šolji ostane samo led, na vrh stavite i novčić i potom vratite u zamrzivač.

Kada se npr. nakon godišnjeg odmora vratite kući, pre konzumacije hrane iz zamrzivača, pogledajte gde se novčić nalazi!

Ako je novčić i dalje na vrhu ili eventualno na sredini kocke leda u šolji, ili nije bilo nestanka struje, ili je struja nestala za kratko, pa se voda samo delimično otopila.

Ukoliko se pak novčić sada nalazi na dnu šolje, to znači da struje nije bilo dovoljno dugo da se voda skroz otopi, a novčić potone skroz do dna. Tada je bolje da hranu iz zamrzivača ne spremate svojoj porodici.

Briljantan trik, lak za primenu. Naročito koristan kad odlazite na duže putovanje!

Konobari i kuvari otkrili šta nikada ne bi naručili u restoranu: Zgadiće vam se!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...