Zanimljivo

Jesenje bebe: Sve činjenice od deci rođenoj u septembru i oktobru!

Jesenje bebe su nešto više sportski tipovi
Porodica
16:50h Autor:
Jesenje bebe: Sve činjenice od deci rođenoj u septembru i oktobru!
Foto: Shutterstock

Ako je vaša bebica već rođena na jesen ili prinovu tek očekujete ovih dana, onda će vam ovaj tekst sigurno biti interesantan. Donosimo vam veoma interesantne, ali naučno dokazane činjenice vezane za decu koja su rođena u ovo kišno godišnje doba.

Jesen je omiljeno godišnje doba većine majki, jer na red napokon dolaze široki džemperi i jakne, a trudnice će doživeti olakšanje nakon velikih letnjih vrućina. Ako ove jeseni očekujete prinovu, evo šta treba da znate.

Jesenje bebe u proseku imaju manju porođajnu težinu. Naučno je dokazano da bebe koje su začete u januaru ili februaru, ne samo da imaju manju porođajnu težinu nego inače imaju nešto manje kilograma tokom života.

S druge strane, važno je napomenuti da mala porođajna težina znači i više mogućih komplikacija na porodu, što nije baš dobra stvar.

Odgajite normalno dete: 4 roditeljska principa od kojih Danci ne odstupaju ni po koju cenu!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Za bebe rođene u oktobru je verovatnije da će biti prevremeno rođene. Ovo je takođe samo jedna u nizu statistika napravljenih na ovu temu, a navodi se da to može biti povezano sa letnjim periodom trudnoće, kada su majke nešto aktivnije.

Jesenje bebe su nešto više sportski tipovi. Istraživanja su pokazala da će vaše dete ako je rođeno u ovo doba godine biti nakolonjeno sportu i to posebno ako je rođeno u septembru ili novembru.

Oktobar je na drugom mestu istraživanja za bebe koje su postigle visoke kardiorespiratorne rezultate. Pod većim su rizikom od astme. Pošto bebe koje su rođene na jesen otprilike imaju 3-4 meseca kad dožive svoju prvu sezonu gripa i prehlade to im povećava rizik od dobijanja stme u budućem životu, nego što je to slučaj kod dece rođene na leto ili u proleće.

Beskorisne stvari za bebe: Ovi proizvodi vam nikad neće zatrebati!

Shutterstock
Shutterstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs