Bez brige

Šta ako se porodite za doček Nove godine: Ovako izgleda najluđa noć u porodilištu!

Atmosfera u porođajnoj sali je radna i paradna - te noći svi su veseli, pa tako i osoblje
Trudnoća
22:44h Autor:
Šta ako se porodite za doček Nove godine: Ovako izgleda najluđa noć u porodilištu!
Foto: Thinkstock

Ako je vam je termin porođaja krajem decembra, ili početkom januara, lako bi moglo da se dogodi da najluđu noć provedete u porodilištu. Većina trudnica se uglavnom probojava ovakvog scenarija, međutim novogodišnja noć u porodilištu uopšte ne bi trebalo da vam izgleda strašno.

U razgovoru sa osobljem novosadskog porodilišta saznajemo da trudnice ne treba da se plaše, jer je porodilište zapravo najlepše mesto na svetu – mesto gde se rađa novi život. A ima li lepše stvari na svetu nego u novogodišnjoj noći nego što je rođenje bebe? Doček Nove godine se po radu osoblja ni malo ne razlikuje od bilo koje druge noći u porodilištu. Broj medicinskih sestara i lekara ne smanjuje se, a svi imaju svoje smene i dežurstva.

Šta vas očekuje u porodilištu?

Zna se da je svaki porođaj poseban čin, ali novogodišnji je zaista najposebniji. Mamama je omogućeno nešto duže druženje, hrana je svečanija, a dobija se i desert. Atmosfera u porođajnoj sali je radna i paradna - te noći svi su veseli, pa tako i osoblje. Posete uglavnom nisu dozvoljene, ali za novogodišnju noć, tate se možda nekako i provuku uz dozvolu, kako bi videli svoju supugu koja se porodila ili još uvek čeka na porođaj. Uvek se nađe i poneki poklončić za mame od raznih sponzora i dobrotvora… Sadržaj i veličina paketa se razlikuju od porodilišta do porodilišta.

Ukoliko se baš vama desi da se porodite u novogodišnjoj noći, to će sigurno biti nezaboravan doček koji nikada u životi nećete zaboraviti i svake nove godine ćete ga se rado sećati. Druga lepa stvar je što će ovo biti jedinstvena prilika da izbegnete pripremanje hrane i spremanje stana posle dočeka. Umesto toga, najluđu noć ćete dočekati sa najlepšom i najvoljenijom osobom na svetu – vašom bebom.

Zatrudnela dva puta za 10 dana: Lekari su bebe nazvali svetskim čudom!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs