Koliko vam je puta ostala nenačeta vekna ili polovina hleba, koja se sutradan toliko skori i stvrdne, da više praktično i nije za jelo?
Takav hleb više nije za bacanje - postoji toiliko lako rešenje da bajatu veknu pretvorite u hleb tako mek i krckav, kao da je tek pečen!
Ne propustite! Da šam od belanaca uvek ispadne savršeno: Trikovi za najlepše puslice i bele kore!
Sve što treba da uradite jeste da ispratite dva laka koraka:
Prvo, pokvasite hleb vodom - možda zvuči neobično i odbojno, ali isplatiće se! Stavite hleb pod hladnu vodu i polivajte dok korica ne bude natopljena. Pazite da ne preterate - sredina ne treba da se natopi.
Sledeći korak je rerna. Zagrejte je na oko 160 stepeni i ubacite pokvašen hleb unutra. 10-15 minuta, u zavisnosti od toga koliko ste pokvasili hleb.
Tajna je u tome što se voda koju je korica hleba upila pretvara u paru, koja osvežava sredinu hleba i ona postaje ponovo meka, a toplota rerne bajatoj vekni daruje prelepu, hrskavu koricu.
Probajte, pa nam javite utiske!
Da li ste probali gibančice: Najukusnije testo koje ćete od sada uvek praviti! (RECEPT)