Važno je da znate

Trajno leči glavobolju, nesanicu, nervozu: Samo uradite ovo!

Ono što vam predstavlja veliki problem, zapravo se vrlo lako rešava ishranom

Nutricija
Autor:
Foto: Profimedia

Glavobolja, nevoljnost, manjak energije, nesanica… Većina misli da su svi ovi simptomi posledica napornog rada. Međutim, oni mogu biti uzrokovani niskim nivoom magnezijuma i vitamina K u vašem organizmu.

PROČITAJTE! Top 10 namirnica za ljude koji ceo dan sede: Otapaju kilograme, oporavljaju telo!

Magnezijum
 

Prednosti: Magnezijum je uključen u najmanje 300 različitih hemijskih reakcija u vašem organizmu. Pomaže pri pretvarabnu hrane u energiju i stvaranju novih proteina i aminokiselina. Koristi se za ublažavanje anksioznosti, stresa i umora.

 

Magnezijum može da spreči česte glavobolje i čak pomaže u lečenju migrene. Njegov nedostatak je što smanjuje nivo serotonina, utiče na krvne sudove i funkcionisanje neurotransmitera. Nizak novi magnezijuma može dovesti do depresije i nesanice.

 

Preporučen unos magnezijuma kroz ishranu: 400 mg za muškarce uzrasta 19-30 godina i 420 mg za starije osobe; za žene 310 mg za uzrast 19-30 godina i 320 mg za starije.

 

Najbolji izvori magnezijuma: Spanać, braon pirinač , hleb, riba, meso, avokado…

 

Ubrzajte cirkulaciju, sačuvajte krvne sudove: Ovo je sve što treba da uradite!

foto: Profimedia

Vitamin K
 

Prednosti: Vitamin K sintetiše proteine koji su od suštinskog značaja za krvne sudove i zaustavljanje krvarenja. Nedostatak može prouzrokovati prekomeran broj modrica ili krvarenje koje se teško zaustavlja.

PROČITAJTE! Svetski priznat kardiohirurg tvrdi: Ovako se leči srce i bolesti krvnih sudova bez lekova!

Druge koristi od vitamina K koje su predložene, a nisu u potpunosti naučno dokazane uključuju smanjen rizik od Alchajmerove bolesti i raka prostate. Sarađuje sa vitaminom D i dovodi kalcijum do kostiju, pomaže kalcijumu da se veže za njih i da vaše kosti budu jače. Nizak nivo vitamina K može dovesti do povećanog rizika od preloma.

 

Preporučena dnevna doza za vitamin K: Varira u zavisnosti od starosti, pola i težine. Međutim jednostavan vodič za odrasle je 0,001 mg vitamina K za svakih 1 kg telesne težine.

 

Najbolji izvori vitamina K: bosiljak, žalfija, timjan, peršun, korijander, zeleno lisnato povrće: zelena salata, mladi luk, brusnica, brokoli, kupus i karfiol. Takođe i ljuti začini kao što su: ljuta paprika, čili prah…

 

Obavezno potražite savet svog lekara pre uzimanja suplemenata magnezijuma i vitamina K, jer prekomerna upotreba može prouzrokovati neželjene posledice ukoliko konzumirate neke druge lekove.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs