Pozitivni efekti na celo telo

Započnite dan čašom tople slane vode: Deluje čudotvorno!

Ovakav način delovanja na zdravlje i lepotu u Indiji praktikuju od davnih vremena. Čak i naučnici priznaju da takva praksa može da ima pozitivan uticaj na naše telo

Fitnes & Nutricija
09:48h Autor:
Započnite dan čašom tople slane vode: Deluje čudotvorno!
Foto: Shutterstock

Jednostavno je - u čašu izvorske vode (2,5 dcl) stavite 2 kašičice organske himalajske soli, dobro promešajte da se sva so rastopi. Potom svako jutro stavite jednu kašičicu te tečnosti u šolju mlake prokuvane vode i popijte na prazan želudac. Smesu čuvajte na suvom i mračnom mestu. Može dugo da stoji.

Himalajska so sadrži 84 esencijalna minerala i elemenata u tragovima. Ona ima nizak nivo natrijuma i veliki broj elektrolita, tako da vrlo efikasno hidrira telo. Poređenja radi, bela kuhinjska so organizam dehidrira.

Ovakav način čišćenja tela od otrova u Indiji praktikuju od davnih vremena. Čak i naučnici priznaju da takva praksa može da ima pozitivan uticaj na naše telo. Osim što detoksikuje telo i time ga regeneriše, slana voda uravnotežuje šećer u krvi, reguliše metabolizam, jača imunitet, uravnotežuje hormone, nadomešćuje elektrolite, pomaže otapanju masnoća, pa tako i mršavljenju itd.

Ajurveda navodi da himalajska so umiruje, stabilizuje emocije i nervni sistem, daje energiju celom telu... Himalajska so rastopljena u vodi za stvaranje slanog rastvora često nazivaju "energizovana voda", otkriva portal elephantjournal.com.

Najbolji način da jedete beli luk: Od sada ga konzumirajte samo ovako!

foto: Shutterstock

Još neke prednosti ovog napitka:

Podstiče probavu

Ako imate problema s probavom i patite često od zatvora, posoljena topla voda će vas spasiti. Popijte je svako jutro, a ona će da pokrene proizvodnju enzima odgovornih za brži rad probavnog trakta i normalizovaće rad probave.

Ublažava nesanicu

Minerali koji se nalaze u soli umiruju nervni sistem. Tako omogućavaju da lakše utonete u san i kvalitetnije spavate. Ako patite od nesanice, ovaj napitak će to da ublaži.

Doručak koji garantovano skida salo: Em mršavite, em probava savršeno radi! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Deluje antibakterijski

Čaša tople slane vode izbaciće iz vašeg tela suvišne bakterije i toksine koji štete organizmu i rezultiraju bolestima. Takođe, koža će vam biti čistija i lepša.

Zdravije kosti

Ovaj napitak navodno pomaže ljudima obolelima od osteoporoze jer alkali minerala soli blagotvorno utiču na kosti.

Ovo je sve što vam treba umesto lekova: Stari recept protiv holesterola i hipertenzije!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs