ISPRAVKA: OVAJ RECEPT NE ŠTITI OD HOLESTEROLA I HIPERTENZIJE I NIJE ZAMENA ZA LEKOVE

Ovim putem želimo da demantujemo tekst koji smo objavili 15. novembra 2017. godine, a koji je sadržao pogrešno predstavljene informacije da "stari Amiški lek" leči holesterol i hipertenziju. Na osnovu analize portala Raskrinkavanje.ba TEKST JE ISPRAVLJEN

Fitnes & Nutricija
10:43h Autor:
ISPRAVKA: OVAJ RECEPT NE ŠTITI OD HOLESTEROLA I HIPERTENZIJE I NIJE ZAMENA ZA LEKOVE
Foto: Shutterstock

Izvinjavamo se čitaocima koje smo doveli u zabludu kada smo preneli tekst dana 15.11.2017. pod naslovom "Ovo je sve što vam treba umesto lekova: Stari recept protiv holesterola i hipertenzije!" u kojem se između ostalog tvrdi da stari recept Amiša "leči hipertenziju i holesterol". Da je ovo pseudonauka i lažna vest ukazao nam je portal Raskrinkavanje.ba. u svojoj analizi.

Na osnovu pomenute analize sporni delovi teksta su uklonjeni i izmenjeni, te se ovom prilikom izvinjavamo čitaocima zbog prenošenja lažnih vesti.

Naime, nije moguće hranom izlečiti rak pa tako ne postoji mogućnost da "amiška mešavina" može da uradi tako nešto. Namirnice poput đumbira, meda, limuna i jabukovog sirćeta koje čine takozvani "amiški lek" ni zajedno ni pojedinačno NISU LEK ZA RAK.

Isto tako mešavina limuna, đumbira i belog luka NIJE LEK ZA VISOK KRVNI PRITISAK I HIPERTENZIJU jer nikad NIJE NAUČNO DOKAZANO njihovo takvo lekovito svojstvo, stoga "amiški recept" koji smo preneli, a koji sadrži ove sastojke je ocenjen kao pseudonauka i prenošenje lažnih vesti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs