Pročitajte

Kruška je lek: Popravlja raspoloženje, skida kilograme, čisti organizam!

Do kraja avgusta sazreva i daje nam poslednje voćne pozdrave jeseni.

Nutricija 20.09.2017. - 18:01h Autor: zenskimagazin.rs
Foto: Shutterstok

Ali, kruška nije samo ukusna - takođe je i neverovatno korisna. Ovo voće je Homer u Odiseji nazvao "dar bogova". Kruška se smatrala voćem koje čini ljude lepim, leči mnoge bolesti i zaustavlja vreme.

 

Kruška, zaboravljeno voće puno zdravlja: Prirodni štit od dijabetesa!

 

Za dobro raspoloženje

 

Kod vrtoglavice i povećanog zamora, nije potrebno piti kafu u litrima. Folna kiselina, koja je sadržana u kruškama će vas razveseliti bolje od bilo kojeg stimulacionog napitka i normalizovati vaš pritisak.

 

Mladost

 

Kruška je bogata antioksidansima, zaustavlja prerano starenje ćelija i promoviše njihovu regeneraciju. Pored toga, ona se bori protiv slobodnih radikala koji uzrokuju rak.

 

Dobra figura


Vlakna, koja se u velikim količinama nalaze u kruškama, normalizuju varenje i ubrzavaju metabolizam, što pozitivno utiče na figuru. Pored toga, kruška ne sadrži mnogo kalorija.

 

Dobro zdravlje


Kruška sadrži sve vitamine koji su neophodni organizmu, upravo sa početkom jeseni: A, B1, B2, E, P, PP, S. Ovi vitamini su odgovorni za ishranu kože, noktiju i kose, emocionalnu stabilnost, intelekt i naravno, imunitet.

 

Čišćenje organizma


Kruška ima pozitivan efekat na pankreas i čisti jetru i bubrege. Za varenje fruktoze iz kruške nije potreban insulin za varenje, pa se često preporučuje dijabetičarima.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs