Korisno znati

Zašto baš žene treba da jedu jabuke: Jedno super svojstvo za koje niste znali!

Žene koje su redovno jele jabuke imale su jači libido i bile su zadovoljnije u seksu
Nutricija 08.04.2017. - 15:30h Autor: Stil
Foto: Thinkstock

Osim što ih krase epiteti da su veoma zdrave, odlične za varenje i prve kada je reč o suzbijanju apetita, jabuke su sada dobile još jednu titulu: one su i pojačivač ženskog libida i afrodizijak!

 

Do ovakvog zaključka došla je italijanska studija, tako što su naučnici posmatrali 730 zdravih žena, starosnog doba od 18. do 43. godine života. Oni su analizirali njihovo zadovoljstvo seksualnim životom, kao i navike u ishrani.

 

Ispitanice se podeljene u dve grupe: u jednoj su žene svakodnevno jele minimum jednu jabuku, nekad i više, dok ih je druga grupa jela tek povremeno.

 

Žene koje su redovno jele jabuke imale su jači libido i bile su zadovoljnije u seksu. Naučnici pretpostavljaju da je glavni uzrok tome flavonoid floridzin koji se nalazi u jabukama, a koji istovremeno deluje i kao lubrikant, kao i "pokretač" cirkulacije, na sličan način kao što to čini ženski hormon estradiol.

 

To stvara tehničke preduslove za više užitka u seksu i lakše postizanje orgazma, a kao posledica toga, seks se želi sve češće.

 

Jabuka se slobodno može nazvati i ženskim afrodizijakom - zaključuju naučnici, koji savetuju pripadnicima nežnijeg pola da pojedu bar jednu dnevno.

 

Jabuke je prelila smesom od jaja i mleka: Za ovakve palačinke još niste čuli! (VIDEO)

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock


 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...