Riznica zdravlja

Ljudi nisu ni svesni šta obična zelena salata može da učini organizmu: Zaprepastićete se!

Sada je pravo vreme da iskoristite svežu zelenu salatu
Nutricija
19:42h Autor:
Foto: Thinkstock

Proleće zna da umori čoveka, pa nemoć postaje jedino što osećamo. Oni koji pomno slušaju svoje telo osetiće potrebu za svežim povrćem. Stoga ne odolevajte - iskoristite blago prirode i u prvim prolećnim danima jedite velike količine zelene salate sa rotkvicama.

 

Evo na koji način ona pomaže organizmu:

 

- Poboljšava varenje, što znači da iz tela izbacuje sve otrove nagomilane tokom zime.

 

- Ima samo 12 kalorija i pregršt vlakana što znači da uopšte ne goji i samim tim ne opterećuje organizam.

 

- Veoma je dobra za srce zato što je bogata vitaminom C i beta karotinom, sprečavajući oksidaciju holesterola, što opet sprečava formiranje plaka na arterijama. Znači da čisti krv.

 

- Sprečava pojavu najtežih bolesti poput raka, jer organizam oslobađa od kiselosti. Zbog održavanja dobrog balansa između baznog i kiselog u organizmu, zelena salata će vam dati dotatnu energiju.

 

Ovo povrće je čistač organizma: Žene bi trebalo da ga jedu svaki dan jer podmlađuje iznutra!

- Blagotvorno deluje na opuštanje celog tela jer u sebi sadrži laktukarijum, što uslovljava dobar san i uopšteno lečenje nesanice.

 

- Rotkvice u zelenoj salati su pravo blago. Pune su vitamina C, folne kiseline, što pomaže u lečenju raka kao i čišćenju debelog creva, bubrega i želuca.

 

Savet plus:

 

Ukoliko u zelenu salatu sa rotkvicama ubacite 3 do 4 lista svežeg spanaća vi ćete veoma brzo da izlečite anemiju i to bez lekova.

 

Ako zelenoj salati dodate nekoliko listova maslačka koji raste u vašoj bašti vi ćete se osloboditi alergija, visokog holesterola i bolesti žuči i jetre.

 

Veoma je važno da sada, u ovim prvim danima proleća  jedete zelenu salatu obogaćenu rotkvicom, spanaćem i listovima maslačka. To će doprineti boljem radu vašeg organizma i sprečiće pojavu najtežih bolesti, a pritom ćete se osloboditi holesterola, viška kilograma i umora.

 

Ubrzava metabolizam i jača imunitet: Vitaminska bomba koju morate da probate! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs