KRALJ ČARLS SE U SUZAMA ZVANIČNO VRATIO KRALJEVSKIM DUŽNOSTIMA: Preplavljen emocijama pozdravio svoj NAROD

Britanski kralj Čarls Treći, zvanično se vratio svojim kraljevskim dužnostima, nakon što su njegovi lekari konstatovali da postoji napredak u njegovom lečenju.

Celebrities
Autor:
KRALJ ČARLS SE U SUZAMA ZVANIČNO VRATIO KRALJEVSKIM DUŽNOSTIMA: Preplavljen emocijama pozdravio svoj NAROD
Foto: Victoria Jones / PA Images / Profimedia

Kralj Čarls Treći, bio je preplavljen emocijama dok se danas vratio na javne dužnosti nakon dijagnoze raka i dugog perioda odsustva u javnosti.

Kralj je, zajedno sa kraljicom Kamilom, posetio Univerzitetski koledž bolnicu Makmilan centar za rak u Londonu, kako bi se sastao sa osobljem i pacijentima, nakon što su lekari rekli da su zadovoljni njegovim dosadašnjim napretkom nakon što je bio podvrgnut lečenju ove vrste bolesti.

Kralj Čarls III
foto: HENRY NICHOLLS / AFP / Profimedia

Čarls je bio pokrovitelj "Macmillan Cancer Support"-a više od 20 godina, a sada je otkriveno da je on sada i pokrovitelj "Cancer Research UK", organizacije koja je "posvećena spašavanju života kroz istraživanje, uticaj i informacije". Današnja poseta ima za cilj podizanje svesti o važnosti rane dijagnoze raka i bračni par je čuo za inovativna istraživanja ove bolesti.

Osim što je prisustvovao uskršnjoj crkvenoj službi, kralj se do sada klonio javnih događaja. Bakingemska palata je u petak objavila najnovije informacije o kraljevom stanju i njegovom povratku na javne dužnosti.

Kralj Čarls III
foto: Suzanne Plunkett / Avalon / Profimedia

Palata je saopštila da je kralj i dalje na lečenju od raka i da je prerano reći koliko će to trajati. Ali portparol palate je rekao: "...medicinski tim Njegovog Veličanstva je veoma ohrabren dosadašnjim napretkom i ostaje pozitivan u pogledu kraljevog oporavka.

U januaru je kralj Čarls Treći proveo tri noći u bolnici zbog zahvata na uvećanoj prostati, tokom koje je otkriven maligni tumor. Palata nije želela da saopšti o kojoj vrsti raka je reč.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs