Žao nam je

Krastavac i paradajz ne smete da jedete zajedno: Srpska salata može da ima ozbiljne posledice!

Bolovi, grčevi i nadutost ne treba da vas iznenade, a može da dođe čak i do trovanja
Nutricija 01.03.2017. - 11:00h Autor: net.hr
Foto: Thinkstock

Sigurno će vas iznenaditi da činjenica da mešanje paradajza i krastavaca u salati nije preporučljivo!

 

Naime, ovo povrće nema jednako vreme probavljanja, pa kada se uzimaju u isto vreme, postoji velika mogućnost da dođe do fermentacije u želucu, što kasnije može da otruje organizam i izazove bolove, grčeve i nadutost, piše HealthTipsPortal.com.

 

Postoji još nekoliko kombinacija namirnica koje bi trebalo da izbegavate:

 

Voće nakon obroka
Voću treba dosta vremena da se probavi, a ako ga jedete odmah nakon obroka, zadržaće se u želucu duže i izazvati refluks i druge probavne probleme.

 

Testenina i sir
Testenina obiluje skrobom koji se drugačije vari od proteina, a zadržavanje u želucu izaziva fermentaciju.

 

Znali su samo da umire, ali ne od čega: Telo joj bilo potpuno zatrovano nečim što svi jedemo!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Meso i sir
Previše proteina za vaš želudac.

 

Kruh i sok od pomorandže
Kiselina potrebna da bi razgradila sok može da uništi enzime zadužene za razgradnju skroba.

 

Povrće i sir
Sa ovom kombinacijom povećavate rizik od nadutosti.

 

Dinja i lubenica
Ove voćke bi trebalo da se konzumiraju odvojeno.

 

Banane i mleko
Ova kombinacija usporava varenje.

 

Voće i jogurt
Iako je ovo poznata kombinacija za doručak, ona usporava varenje i oštećuje crevnu floru.

 

Dokazano najzdravija na svetu, a niko je ne jede: Ova namirnica leči sve, od srca do slabe kose!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs