Provereno čisti organizam

Doručak koji garantovano skida salo: Em mršavite, em probava savršeno radi! (RECEPT)

Ne samo da ima niski udeo masti, a visoki udeo vlakana koji podstiču probavu već i niz hranjivih materija koji snižavaju nivo lošeg holesterola u krvi
Fitnes & Nutricija
23:18h Autor:
Doručak koji garantovano skida salo: Em mršavite, em probava savršeno radi! (RECEPT)
Foto: Thinkstock

Nakon prazničnih uživanja u masnijoj, slađoj i kaloričnijoj hrani potrebno je telu podariti oporavak u vidu namirnica bogatima prehrambenim vlaknima koji podstiču probavu i čišćenje organizma. Sveže voće i povrće, te integralne žitarice nalaze se na vrhu poželjnih sastojaka za pripremu zdravog obroka

Činija zobene kaše je izvrstan način za početak dana. Ne samo da ima niski udeo masti, a visoki udeo vlakana koji podstiču probavu već i niz hranjivih materija koji snižavaju nivo lošeg holesterola u krvi.

Ukusnu i toplu kašu prirodno zasladite komadićima voća. Većina vrsta voća podstiču probavu, ali nadraženi želudac od prazničnih proslava najbolje je umiriti bananom koja stimuliše rast korisnih bakterija u crevima. Uz to je bogata kalijumom koji neutrališe negativne posledice preterivanja u alkoholu i slanoj hrani.

U zobenu kašu ubacite i nešto slasne kruške bogate prirodnim vlaknima te antioksidantima koji ojačavaju imunitet i štite od sezonskih bolesti.

Telo puno toksina vapi za čišćenjem: 3 sigurna načina da izbacite otrove iz organizma!

Recept za zobenu kašu: 80 grama zobenih pahuljica, 150 ml obične vode, prstohvat soli, pola banane, pola kruške

Priprema:

1. Zagrejte vodu. Pre nego što voda provri ubacite zobene pahuljice i kuvajte ih uz stalno mešanje oko minut ili dva, dok ne omekšaju i postanu kremaste.

2. Dodajte prstohvat soli, promešajte, pa pomerite kašu s vatre. Pomešajte s komadićima naseckane banane i kruške. Po želji možete dodati i malo cimeta u prahu.

Od nadutosti i grčeva u želucu će vas spasiti prirodni čaj od đumbira. Ovaj koren detoksikuje organizam, odnosno podstiče izlučivanje nečistoća u telu, što će pogovoto biti korisno u prvim danima nove godine nakon novogodišnjih i božićnih proslava.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs