Detoksikacija

Najmoćniji prirodni laksativ: Potpuno čišćenje tela nakon slavskog prejedanja!(RECEPT)

Nakon ovog tretmana, svako jutro organizam će vam raditi kao sat
Fitnes & Nutricija
20:56h Autor:
Najmoćniji prirodni laksativ: Potpuno čišćenje tela nakon slavskog prejedanja!(RECEPT)
Foto: Profimedia

Spoj dva moćna semena učiniće čuda za vaš organizam. Mnogi smatraju da je ovo najjači prirodni laksativ koji bez izuzetka potpuno čisti debelo crevo.

Reč je o spoju semena lana i piskavice, a postupak je sledeći:

Svako jutro u jednu šoljicu potopite 1 kašičicu semena lana i 1 kašičicu semena piskavice, preko sipajte vodu, taman toliko da smesa ogrezne i ostavite da odstoji do uveče.

Svako veče pojedite ovu smesu, pazeći da svako seme lana i piskavice dobro izgrickate. Ukus je kako da jedete mlade orahe, po malo gorak.

Čim se ujutru probudite videćete kako vam metabolizam radi kao sat.

Ovaj postupak ponavljajte svako veče tokom 20 dana. Za to vreme ćete potpuno očistiti telo od toksina. Nanon dvadeset dana napravite pauzu u trajanju od najmanje mesec dana.

Lan je namirnica koja je u stanju da potpuno očisti vaša creva. Koriste je oni koji imaju lenja creva i veliki problem sa opstipacijom. Lan snadbeva telo vlaknima, omega-3 masnim kiselinama i proteinima. Omega-3 masne kiseline prisutne su u jezgri lana i zbog toga ovojnica mora biti probijena da biste ih mogli iskoristiti (što znači da semenke morate da dobro sažvaćete).

Piskavica je seme koje sadrži fitoestrogen zadužen za zadržavanje vode u grudima pa zbog toga ovo seme je u stanju da poveća ženske grudi. Prorok Muhamed je rekao za maleno seme piskavice: "Da znate vrednost ove biljke, plaćali bi njenu težinu u zlatu."

Ovo čudotvorno seme koriste i u lečenju alergija, visokog pritiska, regulisanju šećera u krvi, izbacivanju sekreta iz pluća i sinusa, stimulacije metabolizma i td.

Bila je izuzetno cenjena u atničkom dobu, dok je u Indiji i na Srednjem Istoku koriste kao glavni začin mnogih jela.

Rezultati ovakvog čišćenja organizma:

Regulisanje težine: Samim regulisanjem probave, tj. redovnim pražnjenjem creva, vi ćete smanjiti svoju težinu. Najpre će nestati osećaj nadutosti, a zatim i salo koje se nakupljalo u predelu stomaka.

Smanjenje holesterola: Lan i piskavica su poznata semena koja se koriste za regulisanje holesterola. Oni su nevorovatni čistači krvi i krvnih sudova pa zbog toga iz organizma izbacuju sve toksine i štetne tvari. Lan sadrži i lecitin koji pomaže u razgradnji nezdravih masnoća u probavnom traktu, a vlakna i sluz ih vežu za sebe i eliminišu iz tela čime sprečavaju njihovo zadržavanje u organizmu.

Reguliše šećer u krvi: Laneno brašno ujedno opskrbljuje organizam B vitaminima, kalijumom, magnezijumom i cinkom.

Hrana za mozak: Lan i piskavica su bogati prirodni izvor lignana, supstance biljnog porekla koje imaju niz lekovitih svojstava. Lignani spadaju u grupu prirodnih fitoestrogena sa snažnim antioksidativnim, antitumorskim, antiviralnim, antifungalnim i antibakterijskim svojstvima, koji izuzetno pozitivno deluju i na zdravlje mozga.

Mesec dana pila vodu na prazan stomak: Žena doživela 8 neverovatnih promena u telu!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs