Za detoksikaciju pluća

6 namirnica koje oslobađaju od nikotina

Postoje različiti načini da očistite pluća od katrana i toksina i tako smanjite rizik od pojave infekcije. U tome vam mogu pomoći kukuruz šećerac, selen, luk, đumbir, pomorandže, kopriva i čaj od borovih iglica
Fitnes & Nutricija
14:54h Autor:
6 namirnica koje oslobađaju od nikotina

Rak pluća je jedan od vodećih uzroka smrti od karcinoma u svetu i od njega u najvećem broju oboljevaju pušači. Zbog toga im lekari savetuju da ostave duvan. Međutim, ako već pušite, pokušajte da koliko god možete smanjite rizik od pojave infekcije i raka.

Kukuruz šećerac Ova namirnica sadrži beta-kriptoksantin, za koju se tvrdi da štiti pluća od karcinoma, jer predstavlja snažan antioksidans.

Selen Ovo je moćan antioksidans koji se može naći u raznim vrstama ribe, poput tunjevine, lososa i bakalara, ali i u jagnjetini, jajima i žitaricama.

Luk I beli i crni i crveni luk sadrže jedinjenja sa antikancerogenim dejstvom. Luk pomaže u sprečavanju mnogih bolesti, a među njima su i infekcija i rak pluća. Kod osoba koje već imaju karcinom, sprečava rast novih ćelija.

Pomorandže Osim što su bogat izvor vitamina, pomorandže takođe sadrže i kriptoksantin, za koji je već pomenuto da preventivno deluje protiv raka pluća.

Đumbir Još jedno moćno sredstvo za izbacivanje toksina iz pluća. Možete piti čaj od korena đumbira koji olakšava disanje, a možete i uz obroke da pojedete komadić đumbira.

Kopriva Ova zeljasta biljka puna je gvožđa, a takođe i veoma korisno sredstvo za detoksikaciju pluća i borbu protiv infekcija.

Čaj od borovih iglica Ovaj čaj najčešće služi za ispiranje grla i usta. Međutim, može da vam bude i dobar saveznik u borbi protiv raka pluća.

Zapamtite da ne možete u potpunosti očistiti pluća ako budete koristili ove namirnice, ali se, bar, u određenoj meri možete osloboditi toksina.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs