Konzumirajte svako jutro

Bez limuna i meda, dovoljna je čaša tople vode: 6 razloga da je pijete na prazan stomak!

Šolja vruće vode ujutro može da vam pomogne da očistite telo od toksina. Voda i druge tečnosti potpomažu razlaganje hrane u želucu i održavaju digestivni trakt
Nutricija
14:46h Autor:
Foto: Shutterstock

Većina nas jutro započinje šoljicom vrućeg čaja ili kafe, da se zagrejemo posle buđenja. Međutim, kad pijemo vodu, želimo da ona bude hladna. Ako je verovati ajurvedi, nismo u pravu kad je voda u pitanju. Redovno ispijanje vruće vode, posebno ujutro, blagotvorno deluje na organizam tako što pospešuje varenje, i pomaže oslobađanje metaboličkog otpada.

 

Med i cimet kao najbolji lek: Sve primene moćne mešavine!

 

U nastavku sledi šest razloga zašto bi trebalo da konzumirate toplu vodu:

 

Pročišćava organe za varenje
Šolja vruće vode ujutro može da vam pomogne da očistite telo od toksina. Voda i druge tečnosti potpomažu razlaganje hrane u želucu i održavaju digestivni trakt. Topla voda razložiće hranu brže, i time olakšati varenje. Konzumiranje hladne vode u toku, ili posle, obroka, zgušnjava masti u hrani i tako stvara masne naslage u crevima. Na sreću, možete da zamenite hladnu vodu toplom i potpomognete varenje, naročito posle obroka.

 

Pomaže kod zatvora


Pre ili kasnije, svakog od nas zakače ove stomačne tegobe, koje nastaju zbog slabe peristaltike. Grčevi i nadimanje koje tada osećamo izazvano je nedostatkom vode u organizmu. Jedna čaša vruće vode, ujutro na prazan stomak, pospešiće rad creva, i pomoći telu da profunkcioniše normalno.

 

Ublažava bol
Smatra se da je topla voda najmoćniji prirodni lek, a može da ublaži bol prilikom menstrualnih tegoba. Toplota će opustiti stomačne mišiće i osloboditi vas grča, čime će umiriti bol. Topla voda je dobra za sve vrste grčeva zato što pospešuje kapilarnu cirkulaciju i na taj način opušta mišiće.

 

Živeo je 152 godine zbog jednog napitka: Sprečava svaku bolest!

 

Smanjuje višak kilograma
Ako držite dijetu, verovatno ste već čuli da čaša tople vode ujutro doprinosi mršavljenju. Topla voda povećava temperaturu tela i time ubrzava metabolizam. Na taj način organizam sagoreva više kalorija. Takođe, blagotvorno će uticati i na bubrege i sve organe za izlučivanje.

 

Poboljšava cirkulaciju
Konzumiranje tople vode oslobađa organizam toksina. Na taj način poboljšava se i cirkulacija.

 

Zaustavlja starenje
Prevremeno starenje je noćna mora svake žene, ali na sreću, ovo se može sprečiti konzumiranjem tople vode. Prisustvo toksina u organizmu ubrzava starenje, a budući da topla voda oslobađa organizam toksina, proces starenja se usporava, a elastičnost kože se povećava.

 

Izobličeni: Poznati koji su pravi primer drastično lošeg starenja! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...