Vredi probati

Recept za hranljivu kupku koja hidrira i neguje telo!

Ako želite da vaša koža bude hidirirana i blistava, napravite prirodnu kupku od mleka i ovsenih pahulja
Nega
06:46h Autor:
Recept za hranljivu kupku koja hidrira i neguje telo!
Foto: Shutterstok

Mleko i ovsena kaša su odličan izbor za zdrav doručak. Međutim, pored toga što nam poboljšavaju zdravlje i daju energiju, ove namirnice mogu da nam posluže i u nezi kože. Predstavljamo vam recept za hranljivu kupku koja hidrira i neguje vaše telo, piše Stvarukusa.rs.

Potrebno vam je: šolja mleka u prahu, šolja mlaćenice u prahu (može i dupla doza mleka u prahu, ako ne možete da nađete mlaćenicu u ovom obliku), 1/4 šolje ovsenih pahulja, 1/2 šolje mlevenih badema, kašika kukuruznog skroba, uljana kapsula vitamina E.

OVDE pročitajte šta je zaista celulit.

Sve sastojke pomešajte u blenderu i držite u zatvorenoj tegli. Kada želite da napravite kupku, dodajte pola šolje ove mešavine vodi za kupanje.

Kako da napravite domaću mlaćenicu? Pored mleka, biće vam potrebno i alkoholno sirće ili sok od limuna. U šolju mleka sipajte kašiku sirćeta i dobro promešajte.Nakon pet minuta ćete dobiti mlaćenicu koju možete iskoristiti u pripremi raznih specijaliteta.

Zbog čega ova kupka deluje tako blagotvorno na vašu kožu? Mlečne kiseline uklanjaju ćelije mrtve kože, čineći kožu glatkom. Takođe, ova kiselina može posvetleti mrlje nastale usled starenja kože. Ovsene pahulje imaju antiupalno dejstvo i otklanjaju tragove isušenosti na koži.

OVDE pročitajte tri jednostavna recepta za lepotu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs