Zajednički obroci su čudo

Zašto se žene ugoje u vezi?

Muškarci jedu više nego žene, a većinom jedu i nezdravije. Neka istraživanja pokazuju da muškarci lakše mršave, posebno ako imaju podršku partnerke, ali kod žena to ne ide tako lako pa se, bez obzira na podršku partnera, kilogrami teže skidaju
Fitnes & Nutricija
05:44h Autor:
Zašto se žene ugoje u vezi?
Foto: Shutterstock

Zajednički obroci simbol su za srećnu vezu i provođenje zajedničkog vremena. Osećate li da ste dobili koji neželjeni kilogram, idući put kada odlučite da jedete sa dragim zapitajte se jeste li toliko gladni ili ćete radije odabrati zdraviji i manji obrok.

"Česta promena u srećnim vezama koja dovodi do viška kilograma jeste i ta što žene napuštaju svoju rutinu vežbanja kako bi više vremena provele s voljenom osobom", objašnjava Katia Pryce za magazin Shape. Dakle, radije ćete zagrljeni pogledati neki film nego otići u teretanu i usput pojesti neke grickalice. Podsećamo da redovno vežbanje pozitivno uteče na seksualni život i jača samopouzdanje, pa gledanje filmova ubuduće, ipak, pomerite za koji sat kasnije.

Mnogi parovi često jedu van ili naručuju hranu koja je najčešće jako bogata kalorijama. Dodate li tome izlaske i druženje s prijateljima, a znate da je u to uvek uključeno piće, grickalice, slatkiši i ostala hrana, vaga će vrlo brzo pokazati višak kilograma. Primetite li da se to sve zajedno otelo kontroli, predložite zajedničko kuhanje kod kuće i kontrolišite šta jedete i pijete kada ste van.

Srećna veza obično znači provođenje mnogo vremena zajedno i sve manje druženja s prijateljicama. I, kada ste nakon nekoliko meseci konačno dogovorile ženski izlazak, primetile ste da više ne možete obući omiljene farmerice? Zbog opuštenosti i češćeg boravka kod kuće puno žena više ne pazi na svoj izgled, pa ni ne primete da su se udebljale ili pomisle da nije tako strašno. Jedan od načina da zadržite svoju liniju jeste i da se družite s drugim ljudima. Imaćete potrebu da budete u najboljem izdanju, pa se nikako nemojte zapustiti bez obzira što ste zaljubljeni u čoveka svog života.

Baš kao što žene zapostave svoje navike kada je reč o ishrani ili prestanu redovno da vežbaju, kada se zaljube, napuste i ostale aktivnosti. Na kraju sede kod kuće i čekaju da partner dođe kako bi mu se posvetile, te na taj način zapostave same sebe. Za kvalitetnu vezu vrlo je važno da svaki partner ima svoje aktivnosti, prijatelje i vreme za sebe. Osim toga, on se zaljubio u vas kada ste izgledali na određeni način i neće mu biti drago kada shvati da ste se zapustili i izgubili svoje interese i prijatelje.

Muškarcima, zaista, nije drago kada žene prestanu da se sređuju i kada ih po ceo dan gledaju u trenirkama ili sportskim majicama. Ruku na srce, to na kraju nije drago nijednoj ženi te postaje duboko nesrećna i nesigurna u sebe kada shvati šta je učinila. Da biste to izbegli, pazite na svoj izgled i budite verne sebi bez obzira koliko ste zaljubljene i koliku potrebu imate posvetiti se ljubavi. Jednostavno, naterajte sebe da se lepo obučete i pazite na frizuru i šminku. Odmah ćete se bolje osećati, a partner će to sigurno primetiti i osetiti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs