Za miran san

Recept doktora Oza za čaj od banane!

Napitak je neobičnog, ali poznatog bananastog ukusa. Priprema se od pola litra vode i jedne neoguljene banane, a može se zasladiti ili medom, ili vanilinim šećerom, ili cimetom
Fitnes & Nutricija
09:04h Autor:
Recept doktora Oza za čaj od banane!
Foto: Shutterstock

Na stranici Doktora Oza nalazi se recept za čaj od banane. Doktor savetuje da je ovo odličan topli napitak za pred spavanje, odnosno za dobar san.

Priprema: Prokuvajte pola litra vode. Jednoj banani (neoguljenoj, ponavljamo – neoguljenoj) nožem odsecite krajeve. Celu bananu dodajte proključaloj vodi i ostavite da se kuva oko 10 minuta. Nakon toga izvadite bananu, a čaj je spreman da se pije kada se ohladi. Neobičan ukus, prijatan na prvu, vredi probati definitivno. I još da dodamo da bananu možete pojesti nakon kuvanja.

OVDE pročitajte kojih pet napitaka su odlični za zdravlje, kefir je jedan od njih.

Napitak je neobičnog, ali poznatog (bananastog) ukusa. Plus, u jednu šolju čaja dodajte pola kašičice cimeta; rezultat – ukus odličan. U drugu šolju kašiku meda, rezultat - još bolji. U treću šolju dodajte malo vanilinog šećera, ni tu nećete pogrešiti. Dakle, sve tri kombinacije su odlične. Možete, naravno, probati i sa običnim šećerom.

OVDE pročitajte kako krvna grupa određuje koji vam čaj odgovara.

Banana-san, kako, zašto?Ako postoji neka strogo prirodna namirnica koja može biti alternativa tabletama za spavanje, onda bi to bila banana. Magnezijum koji sadrži opustiće mišiće i tako umiriti telo. Plus, banane, odnosno kora od banane nije prskana ili je jako malo prskana pesticidima, što potvrđuju poslednja istraživanja gde su jabuka i breskva na prvom, a banana uz par ostalih na poslednjem mestu (što je u ovom slučaju odlična pozicija). Znači, sigurni smo i sa te strane.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

bananaČaj