Šta vaše salo kaže o vama

EVO ŠTA ZNAČI KADA SE MASNOĆA TALOŽI NA STOMAKU, RUKAMA, KOLENIMA ILI NA BUTINAMA: Salo kaže da preterujete u OVOME!

Pažljivo pogledajte svoje telo i

Fitnes & Nutricija
Autor:
EVO ŠTA ZNAČI KADA SE MASNOĆA TALOŽI NA STOMAKU, RUKAMA, KOLENIMA ILI NA BUTINAMA: Salo kaže da preterujete u OVOME!
Foto: Shutterstock

Masnoća koja se nalazi u jednom ili drugom delu tela ukazuje na to da u telu postoje neki poremećaji. Naslage masti na bokovima

Ako primetite da su se na bokovima pojavile masne naslage, to ukazuje na to da je štitna žlezda poremećena, a masnoća "prisiljava" da se tiroidni hormoni talože na tim mestima. Da biste sprečili dalje taloženje masti na ovim mestima, nije dovoljno samo pridržavati se dijete, već morate izbegavati upotrebu teških metala koji se nalaze u vodi iz česme i pasti za zube. Ako su već u telu, treba da ih pokušate ukloniti što je pre moguće.

Stomačno salo

Verovatno ste primetili da se masnoća može taložiti na stomaku čak i kod mršavih ljudi. To sugeriše da osoba već duže vreme doživljava jak stres. Naučnici već dugo primećuju da se kod stresa i depresije masne naslage pojavljuju, pre svega, na stomaku. Prvo morate dovesti u red nervni sistem, preporučuje se da pijete što više čajeva koji umiruju nerve. Tek tada se možete osloboditi nagomilanih masnoća na stomaku.

Naslage masti na leđima i butinama

Ako vam masnoća na butinama izgleda više ili manje poznata, onda salo na poleđini izgleda ružno. Ženama sa naborima na leđima veoma je teško da odaberu odeću, na primer, nemoguće je obući pripijenu haljinu ili prelepo čipkasto donje rublje.

Naslage masti na bokovima i leđima ukazuju na to da njihov vlasnik veoma voli proizvode od brašna i slatkiše koji sadrže veliku količinu ugljenih hidrata. Kao rezultat toga, velika količina insulina počinje da se proizvodi u krvi. Da biste se na ovim mestima rešili masti, samo treba da se odreknete brzih ugljenih hidrata, na primer, beli hleb treba zameniti hlebom od žitarica, a slatkiše - medom i voćem.

Salo na kolenima

Mnoge žene jednostavno ne obraćaju pažnju na takve masne naslage. Takav nedostatak uopšte ne ometa nošenje različitih odevnih predmeta, osim toga, debela kolena i bokovi mogu se uspešno sakriti pantalonama. Međutim, ljudi koji imaju ove probleme, osećaju se nelagodno.

Masnoća na ovim mestima nastaje od prekomernog oduševljenja slanom i slatkom hranom. Kao rezultat, višak tečnosti počinje da se akumulira u telu u predelu kolena. Rešenje je jedno - morate smanjiti količinu slane i slatke hrane na minimum. Pored toga, preporučuje se da se jednom nedeljno dogovaraju dani posta bez soli.

Naslage masti na grudima, nadlakticama i unutrašnjosti butina

Ovde su navedena mesta zavisna od hormona, a masnoća koja se akumulira u tim delovima tela ukazuje da krv sadrži veliku količinu ženskog hormona estrogena. U ovom slučaju potrebno je posetiti ginekologa-endokrinologa koji će propisati odgovarajuću terapiju.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs