Kada su ekstremno visoke temperature, važno je preduzeti sve korake zaštite. Izbegavajte da provodite vreme na suncu između 11 i 16 časova, nosite laganu garderobu i unosite dovoljno tečnosti. Osim ovih koraka, vrlo je važno i voditi računa o ishrani.
Nutricionistkinja Džesika Vilson objasnila kako da preživimo letnju vrućinu, na koju hranu treba da obratimo pažnju, čega da smanjimo unos, a šta u potpunosti da izbacimo. Neka hrana može da napravi više štete nego koristi, da smanji nivo energije i učini da se osećamo bezvoljno i umorno.
Ove namirnice su zabranjene:
Meso
Smanjite konzumaciju mesa tokom letnjih meseci, jer preterano konzumiranje može dovesti do neželjenog preteranog znojenja, kao i problema sa varenjem.
Začini
Previše začinjena hrana jeste ukusnija, međutim začini u velikoj meri mogu zagrejati metabolizam, a kao posledica javiće se čest osećaj gladi.
Sosevi
Sosevi sadrže veliku količinu kalorija, pa je preporučljivo izbegavati ih leti. Ukoliko baš morate da ih jedete, napravite ih sami.

Brza hrana
Brza hrana se ne preporučuje i to ne samo leti, nije preporučljiva uopšte. Ukolko konzumirate brzu hranu tokom leta, može doći do nadimanja, problema s varenjem, ali i do povećanja težine.
A koje namirnice su poželjne?
"Treba piti više zelenog i biljnog čaja, vode sa limunom ili đumbirom, bistrih voćnih i napitaka od šumskog voća ali bez šećera, kao čiste vode. Ovo je neophodno da bi se nadoknadio gubitak tečnosti u telu. Od proteina bih preporučila ribu, jaja i mlečne proizvode sa malim procentom masti, otprilike 10-15 odsto. Jedite više povrća, voća, bobica i zeleniša", kaže Džesika.