ASTROLOGIJA

DR VOJISLAV PERIŠIĆ OTKRIVA: Evo kako da prepoznate meso koje je puno koncentrata - Na ovo posebno obratite pažnju!

Samo jedna stvar razlikuje domaće meso od onog koje je puno koncentrata. Pri sledećoj kupovini, na ovo obratite pažnju

Nutricija
Autor:
Foto: Printscreen Youtube / PRVA

Gastroenterolog prof. dr Vojislav Perišić pričao je u Jutarnjem programu Prve o prevarama na pijaci, gde često mislimo da kupujemo domaće, proverene proizvode a dobijamo "mačku u džaku"!

Profesor je do detalja objasnio kakvo meso nikada ne bi trebalo kupiti, i šta je test koji definitivno dokazuje da nismo kupili sir, već nekvalitetni proizvod od zejtina. Naročito je upozorio na meso živine!

Profesor Perišić kazao je da bi na pijaci, ali i u mesari, dobro trebalo pogledati koje je boje masnoća na živinskom mesu.

"Nekvalitetna, zapamtite, bela masnoća, to je najgore. Kada vidite belu mast, ona ima loše lipide. Žuta mast, e to je prava stvar. Kada vidite na pijaci žutu masnoću, to je pile hranjeno normalnim stvarima iz dvorišta. Bela mast znači - hranjeno je koncentratom! Ako je bela mast na živini, ne kupujte", rekao je on.

Ranije je objasnio da ćemo lažni sir najpre prepoznati po ceni, ali je sada otkrio i trik koji pomaže da ga razlikujemo od pravog.

"Prvi kriterijum je cena, znate šta, ima jako mnogo prevaranata na pijaci, mogu to slobodno da kažem. Ja prvo prošetam celom pijacom, pa pitam ko su i šta su prodavci, odakle dolaze. Domaćica mora da ima vremena da priča sa prodavcima. Onda markiramo na pijaci one osobe koje su nam proverene. Gorčina sira, pa potom kiselost, to su signali. Ali tekstura, uzmite sir u šaku, ako je sir pod rukom gromuljičast sir, mrvi se, to je sir od zejtina", rekao je on.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...