Neverovatno

Piletina je danas 266 % masnija nego pre 40 godina: Ove činjenice o hrani sigurno ne znate!

Med ulazi u organizam već za 20 minuta, zato što je već svaren - dobija od nektara i delova koje su pčele povraćale

Nutricija 20.11.2020. - 13:47h Autor: Stil / Finirecepti.net.hr
Foto: Shutterstock

Bilo da jedete da biste živeli ili živite da biste jeli, jedno je sigurno - ne možemo da živimo bez hrane. Hrana nije samo deo ljudske potrebe već i užitak.

 

Bez obzira koliko različitih jela probali ili skuvali, znate li zaista šta jedete?

 

Predstavljamo vam 30 činjenica o hrani za koje sigurno niste znali:


1. Hranljiva hrana košta 10 puta više od brze hrane.

 

2. Piletina sadrži 266% više masti nego pre 40 godina.

 

3. Sastojak pod imenom „soylent“ zamjenjuje dnevni unos nutrijenata.


4. Portugalci su prvi doneli u Indiju krompir, paradajz i čili.

 

5. Indija je najmanji potrošač mesa po osobi.

 

6. Med je jedini proizvod koji ne propada, i može da opstane 3.000 godina.

 

7. Namirnica koja se najviše krade u svetu je sir.

 

5 razloga zašto je feta najzdraviji sir na svetu!

foto: Shutterstock

8. Dinamit se pravi od kikirikija.

 

9. Ne postoji hrana koja sadrži sve potrebne hranljive sastojke osim majčinog mleka.

 

10. 100% sok od pomorandže je 100% veštački.

 

11. Čokolada se nekad koristila kao valuta.

 

12. „Castoreum“ , sastojak koji se koristio za dodavanje ukusa vanile bombonama i kolačima, zapravo je sekret iz analnih žlezda dabra.

 

13. Čovek se rađa s željom za slatkim.

 

14. Kečap je 1.800 godine korišćen kao lek za dijareju.

 

15. Eskimi koriste frižidere kako bi sprečili smrzavanje hrane.

 

16. Piletina Tikka Masa je popularno jelo u Indiji, ali je zapravo izmišljeno u Škotskoj.


17. Jabuke potiču iz sorte ruža.

 

Najzdravije voće zatrovano pesticidima i bakterijama: Ovo je jedini način da stvarno dobro operete jabuke!

foto: Profimedia

18. Svi delovi jajeta su jestivi, kao i ljuska koja je bogata kalcijumom.

 

19. Oko 70% crvenog mesa koje se konzumira u siromašnim zemljama je kozje meso.


20. Kikiriki ne spada u orašaste plodove, već u mahunarke.


21. Banane pomažu u borbi protiv depresije.

 

22. Med nastaje iz nektara i delova koji su pčele povraćale.

 

23. Krompir pojačava WIFI signal i koristi se za testiranje signala u avio saobraćaju.


24. Sladoled korišćen u reklamama je zapravo pire od krompira, kako se nebi otopio tokom snimanja.

 

25. Jabuke su bolje za jutarnje razbuđivanje od kofeina.

 

26. Med ulazi u naš krvi sistem za manje od 20 minuta, zato što su ga pčele već svarile.

 

27. Paradajz i krastavci spadaju u voće.


28. Zrele brusnice mogu da skaču kao gumene loptice.

 

29. Aliumfobija je strah od belog luka.


30. Konzumiranje velikih količina cvekle pretvara boju mokraće u ružičastu.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs