Neverovatno

Piletina je danas 266 % masnija nego pre 40 godina: Ove činjenice o hrani sigurno ne znate!

Med ulazi u organizam već za 20 minuta, zato što je već svaren - dobija od nektara i delova koje su pčele povraćale

Fitnes & Nutricija
Autor:
Piletina je danas 266 % masnija nego pre 40 godina: Ove činjenice o hrani sigurno ne znate!
Foto: Shutterstock

Bilo da jedete da biste živeli ili živite da biste jeli, jedno je sigurno - ne možemo da živimo bez hrane. Hrana nije samo deo ljudske potrebe već i užitak.

Bez obzira koliko različitih jela probali ili skuvali, znate li zaista šta jedete?

Predstavljamo vam 30 činjenica o hrani za koje sigurno niste znali:

1. Hranljiva hrana košta 10 puta više od brze hrane.

2. Piletina sadrži 266% više masti nego pre 40 godina.

3. Sastojak pod imenom „soylent“ zamjenjuje dnevni unos nutrijenata.

4. Portugalci su prvi doneli u Indiju krompir, paradajz i čili.

5. Indija je najmanji potrošač mesa po osobi.

6. Med je jedini proizvod koji ne propada, i može da opstane 3.000 godina.

7. Namirnica koja se najviše krade u svetu je sir.

5 razloga zašto je feta najzdraviji sir na svetu!

foto: Shutterstock

8. Dinamit se pravi od kikirikija.

9. Ne postoji hrana koja sadrži sve potrebne hranljive sastojke osim majčinog mleka.

10. 100% sok od pomorandže je 100% veštački.

11. Čokolada se nekad koristila kao valuta.

12. „Castoreum“ , sastojak koji se koristio za dodavanje ukusa vanile bombonama i kolačima, zapravo je sekret iz analnih žlezda dabra.

13. Čovek se rađa s željom za slatkim.

14. Kečap je 1.800 godine korišćen kao lek za dijareju.

15. Eskimi koriste frižidere kako bi sprečili smrzavanje hrane.

16. Piletina Tikka Masa je popularno jelo u Indiji, ali je zapravo izmišljeno u Škotskoj.

17. Jabuke potiču iz sorte ruža.

Najzdravije voće zatrovano pesticidima i bakterijama: Ovo je jedini način da stvarno dobro operete jabuke!

foto: Profimedia

18. Svi delovi jajeta su jestivi, kao i ljuska koja je bogata kalcijumom.

19. Oko 70% crvenog mesa koje se konzumira u siromašnim zemljama je kozje meso.

20. Kikiriki ne spada u orašaste plodove, već u mahunarke.

21. Banane pomažu u borbi protiv depresije.

22. Med nastaje iz nektara i delova koji su pčele povraćale.

23. Krompir pojačava WIFI signal i koristi se za testiranje signala u avio saobraćaju.

24. Sladoled korišćen u reklamama je zapravo pire od krompira, kako se nebi otopio tokom snimanja.

25. Jabuke su bolje za jutarnje razbuđivanje od kofeina.

26. Med ulazi u naš krvi sistem za manje od 20 minuta, zato što su ga pčele već svarile.

27. Paradajz i krastavci spadaju u voće.

28. Zrele brusnice mogu da skaču kao gumene loptice.

29. Aliumfobija je strah od belog luka.

30. Konzumiranje velikih količina cvekle pretvara boju mokraće u ružičastu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs