Nije teško, a mnogo čini

Najzdravije voće zatrovano pesticidima i bakterijama: Ovo je jedini način da stvarno dobro operete jabuke!

Čak i organske jabuke nekad se prskaju organskim pesticidima, koji takođe nemaju šta da traže u ljudskom organizmu

Lepi & Zdravi
Autor:
Foto: Shutterstock

Bilo da ste jabuke ubrali sa drveta negde u prolazu (naročito uz ulicu kojom prolaze automobili) ili ste ih kupili u supermarketu, čak i ako izgledaju prelepo i sijaju, najverovatnije se na njima nalazi prljavština, bakterije i pesticidi koje vi ne vidite golim okom.

Ako se ne operu dobro, sa jabukom, a naročito njenom ljuskom, u organizam unosite brojne štetne materije.

Osim toga, poznato je da se omiljena voćka mnogo prska još dok se uzgaja na dvertu, a zatim premazuje raznim hemikalijama kako bi opstala i preživela trasport, stajanje u prodavnicama...

Čak i organske jabuke nekad se prskaju organskim pesticidima, koji takođe nemaju šta da traže u ljudskom organizmu.

Sve su to razlozi da konačno naučite kako da zaista dobro operete jabuke!

Ovo je najzdravija voćka na svetu: Sadrži duplo više vitamina C od limuna, umiruje kašalj i radikalno čisti pluća!

foto: Shutterstock

Prvo i osnovno pravilo - nemojte da perete sve jabuke vodom i onda ih ostavite da stoje. To će uzrokovati brže truljenje. Jabuku treba prati onda kada ćete je i jesti. A evo i kako:

Potpite jabuke u rastvor sode bikarbone

Studija iz 2017. godine objavljena u stručnom magazinu Agrokultura i prehrambena hemija pokazala je da je ovo najbolji metod pranja jabuka. Potpite ih na 15 minuta u rastvor od dve čaše vode i kašičice sode bikarbone (povećajte količinu u zavisnosti od količine voća), a zatim dobro isperite čisstom vodom.

Za pranje jabuka nipošto se ne sme koristiti sapun ili antiseptičko sredstvo, jer koliko god da ih posle isperete, postoji šansa da hemikalije uđu u plod.

Čišćenje jabuka sirćetom

Čašu vode pomešajte sa trećinom čašće sirćeta i tim isprskajte ili prebrišite jabuke. Nakon toga ih dobro isperite vodom, da bi se izgubio ukus sirćeta. Naučnici kažu da ovaj metod uklanja 98 % bakterija sa jabuka.

Svaka žena zimi mora da jede ovo voće: Evo zašto!

foto: Shutterstock

Voda i četkica

Nabavite četkicu od prirodnih materijala i pod vodom istrljajte jabuku svuda. Metoda pranja samo vodom efikasna je jedino uz četkicu.

Najviše štetnih supstanci nalazi se u ljusci

Ako ne volite ljusku jabuke, operite je, pa je oljuštite. To je ujedno i najbolji način da uklonite sve štetno što je ljuska upila, ali tako ćete izgubiti i deo dragocenih vitamina koji se baš u ljusci i nalaze.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...