PRIRODNO LEČENJE

Ovaj čaj obavezno pijte jednom dnevno: Čisti bubrege i jetru, leči anemiju i reguliše krvni pritisak!

Leči mnoge tegobe kao od šale

Nutricija
16:53h Autor:
Foto: Shutterstock

Kopriva, kao i čaj od koprive, je već godinama deo tradicionalne medicine. Mladi listovi koprive se mogu jesti, a cela biljka je lekovita. U ovom periodu najjbolje je pripremati čaj i piti ga jednom dnevno.

 

Kopriva obiluje vitaminima A, C, K i delom vitamina B kompleksa, od minerala, u sastavu koprive, se nalazi kalcijum, gvožđe, magnezijum, fosfor, kalijum i natrijum. Osim toga sadrži sve esencijalne aminokiseline, korisne masne kiseline, polifenole, pigmente (beta-karoten, lutein i druge).

 

Benefita za telo je mnogo, a ovo su samo neki od njih: 

 

Tradicionalno se kopriva upotrebljava kod bolesti mokraćnih organa, za čišćenje krvi, kod anemije, probavnih tegoba, teškog disanja i astme, kod reumatskih tegoba, za snižavanje krvnog pritiska, kod kamena u bubregu, protiv nesanice, za ginekološke probleme i za zdravlje jetre. 

 

Nema šta ne leči: Najmoćniji prirodni lek koji uništava sve što smeta zdravom organizmu!(RECEPTI)

foto: Profimedia

Ima dokaza da kopriva snižava nivo šećera u krvi, jer sadrži sastojke koji oponašaju učinak insulina, a neka istraživanja sugerišu da može da pomogne kod problema uvećane prostate.

 

Štiti jetru od toksina, teških metala i upale. Prirodni je diuretik pa pomaže telu da izbaci prekomernu vodu i so, što takođe privremeno snižava krvni pritisak.

 

Obloga od koprive smanjuje bolove kod artritisa tako što zaustavljaju proizvodnju hormona koji podstiču upalu.

 

Napomena: Trudnicama se ne preporučuje čaj od koprive.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs