saznajte više

Nutricionista analizira ishranu poznatih: Ko od svetskih zvezda jede pravilno, a ko ne? (FOTO)

Od čega se sastoji ishrana zvezda?

Fitnes & Nutricija
Autor:
Nutricionista analizira ishranu poznatih: Ko od svetskih zvezda jede pravilno, a ko ne? (FOTO)
Foto: Profimedia

Zahvaljujući mogućnostima društvenih mreža, možemo da pratimo ne samo život, već i ishranu naših idola.

Srećom, dani kada smo bili spremni žrtvovati zdravlje u potrazi za idealnom figurom potonuli su u zaborav. Novi pristup lepoti i vitkosti mnogo je održiviji! I, naravno, uravnotežena ishrana u tome puno pomaže. Pa ko od svetskih zvezda jede pravilno, a ko ne?

Kjara Feranji

Kao Italijanka, Kjara često objavljuje fotografije pica i testenina. Takva ishrana ne odražava se na njenoj figuri, ali takođe nije uravnotežena. Ako se fokusirate samo na fotografiju, tada Kjara konzumira previše ugljenih hidrata i očigledno joj nedostaje proteina. Takođe, voće i povrće ne ide kao prilog. Nutricionisti savetuju da u ishranu doda još belog mesa, povrća i da smanji konzumiranje pice. Ali da li je ovo poslednje moguće u Italiji?

Džejn Fonda

Tanjir legendarne glumice izgleda prilično uravnoteženo, sa puno vlakana, proteina, ugljenih hidrata, zdravih masti. Možda nekog zbunjuje dinja koja se, navodno, ne može kombinovati sa drugim proizvodima, ali sigurni smo da glumica zna da je to mit. Nutricionisti su zbunjeni veličinom porcije dinje i pića ... Ali nadamo se da je piće bar nezaslađeno! Avokado i zelje u tanjiru odličan su dodatak ribi. Ove namirnice je najbolje čuvati u frižideru u svakom trenutku.

Džidži Hadid

Džidži je strastveni zaljubljenik u hleb, kolače i peciva. Recepti za deserte supermodela mogu se naći u njenim storijima na Instagram. Šećer i maslac su Gigi nezamenljivi pomagači u pripremi svih ovih delicija. I verujte, nema ništa loše u tome što ponekad jedete jednostavne ugljene hidrate. Najvažnije je ne pretvoriti ovo u već poznati sistem ishrane. Nadamo se da Džidži ne konzumira prekomerne količine šećera i zasićenih masti svakodnevno, a ako to i čini, pažljivo prati sve zdravstvene pokazatelje. Nutricionisti ne preporučuju da uzmete primer modela, fokusirajući se na njen instagram.

Gvinet Paltrou

Gvinet Paltrou često sa svojim fanovima deli fotografije jela koje sama kuva. Osnova njene ishrane je razno povrće i zdravi proteini. Po mišljenju nutricionista, ona ima veoma kvalitetnu ishranu, možda joj nedostaju složeni ugljeni hidrati i zdrave masti. Kus-kus bi savršeno dopunio meni glumice i učinio njenu ishranu uravnoteženom.

Kim Kardašijan

Sjedinjene Države imaju najveću stopu gojaznosti kod odraslih. Brza hrana, jednostavni ugljeni hidrati, slatki sokovi konzumiraju se u impresivnim količinama i igrali su ozbiljnu ulogu u tome. Ishrana Kim Kardašijan riznica je grešaka u ishrani i lošeg promovisanja ishrane. Na svim fotografijama koje objavljuje na društvenim mrežama drži ili slatko gazirano piće, ili sladoled, ili slatku grickalicu ... Apsolutno, iz svoje ishrane morate isključiti slatka gazirana pića, jer ona ne donose ništa dobro, osim dodatnih kalorija. Uz to, naš mozak ih ne prepoznaje kao hranu. To znači da osećaj gladi ne nestaje. Što se sladoleda tiče, možete priuštiti nekoliko puta tokom leta. Ali mnogo je korisnije napraviti alternativu na primer, zamrzavanjem komada manga ili dinje na štapiću.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs