POTPUNO PRIRODNO

Namirnice za lepši osmeh: Uklanjaju kamenac, smanjuju osetljivost zuba i izbeljuju bolje od bilo koje paste!

Kad čujete koliko je ovo voće moćno volećete ga još više

Fitnes & Nutricija
16:01h Autor:
Namirnice za lepši osmeh: Uklanjaju kamenac, smanjuju osetljivost zuba i izbeljuju bolje od bilo koje paste!
Foto: Shuterstock

Za zdrave i lepe zube važna je oralna higijena, ali i ishrana. Ove namirnice će vam pomoći da imate savršeno blistav osmeh, ali mogu i pomognu u očuvanju zdravlja desni:

Jabuke

Jabuke nisu dobre samo za naše opšte zdravstveno stanje, zbog obilja vitamina i drugih važnih nutrijenata, već i za zdravlje zuba. Tekstura ovog ukusnog voća čini ga prirodnom "četkicom za zube", i pomaže da se sa površine zuba ukloni nakupljeni plak.

Pomorandže, limun, ananas

Ovo voće bogato je vitaminom C, koji je važan za zdrave desni, a podstiče i imunitet, pa smanjuje rizik od pojave lokalnih infekcija u usnoj duplji i upale desni.

Jagode

Ako želite da izbelite zube na prirodan način, iskoristite sezonu jagoda. Jagodu operite i presecite je na pola, a zatim protrljajte zube, ili izgnječite jagode, i napravite "pire" koji ćete onda utrljati u zube kao pastu. Jagode sadrže enzim koji izbeljuje zube, i ako ovo budete redovno radili tokom sezone ovog voća, ubrzo ćete primetiti razliku.

Banane

Banane treba da jedete jer su odličan izvor kalijuma, magnezijuma i mangana, a ako zube budete trljali belim delom kore banane svakog dana tokom dve nedelje, primetićete da su postali belji i manje osetljivi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs