Sastojci:

  • 8 kašika brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 150 ml ulja
  • 1 kašičica soli
  • 250 ml gazirane vode
  • Sitno iseckani spanać (količina po vašoj želji)
    9 listova gotovih kora 

Za fil je potrebno :

  • 1 veći praziluk
  • 450 g svežih pečurak
  • 3 kašike posnog majoneza

Priprema: 

Brašno, prašak za pecivo, ulje, kiselu vodu, so i spanaćpomešati. Na pleh staviti jednu koru pa  preko toga premazati fil od predhodno izmešanih sastojaka. Potrebno je upotrebiti 9 kora.

Dakle, stavite koru pa preko fil i tako dok ne potrošite svih 9 kora.

Sve to pecite na 180°C, 15-20 minuta. Kada je pečeno pokriti mokrom krpom i sačekati da se prohladi.

Dok se kore hlade, na malo ulja propržite pečurke i praziluk. 

Nakon toga izvadte kore iz pleha pa ih premažite posnim majonezom i stavite pečurke i praziluk. Nakon toga sve urolajte, pa ostaviti u frižideru preko noći a sutradan servirajte.