MINERAL ZLATA VREDAN

Jednostavno nezamenjiv: Stimilator imuniteta, glavni snabdevač tela kiseonikom i borac protiv raka!

Ovaj mineral snabdeva vaše ćelije kiseonikom i štiti ih od slobodnih radikala, virusa, bakterija...

Fitnes & Nutricija
Autor:
Jednostavno nezamenjiv: Stimilator imuniteta, glavni snabdevač tela kiseonikom i borac protiv raka!
Foto: Profimedia

Germanijum je imunostimulator (stimuliše imuni odgovor organizma) i prenosilac kiseonika (obezbeđuje veću koncentraciju kiseonika u ćelijama).

Germanijum deluje na nekoliko načina: sprečava štetno dejstvo slobodnih radikala, ima antivirusno i antigljivično dejstvo, aktivacijom odbrambenih ćelija, utiče na povećanje nivoa interferona, koji je stimulator stvaranja antitela – oružja koje koristi naš imuni sistem u borbi sa napadačima. Dakle, germanijum ne deluje direktno na izazivače bolesti, već posredno stimulišući imuni sistem, smanjujući broj slobodnih radikala u ćeliji i uticajem na povećanje koncentracije kiseonika. Organski germanijum modifikuje biološki odgovor organizma, tj. može da promeni odgovor tela na tumore, viruse, bakterije.

Naučna istraživanja su potvrdila efikasnost organskog germanijuma u dozama od 100-300mg dnevno kod: reumatoidnog artritisa, alergija na hranu, povišenog holesterola, gljivičnih infekcija kandidom, hroničnih virusnih infekcija i kancera.

Organski germanijum poboljšava iskorišćavanje kiseonika u ćelijama. Ćelije kancera ne mogu metabolisati kiseonik, kao zdrave ćelije, pa povećane količine kiseonika u ćeliji mogu zaustaviti rast kancerogenih ćelija ili čak pomoći da se one vrate u normalu. Povećanje nivoa kiseonika u ćeliji je značajno, jer je uzrok mnogih hroničnih oboljenja upravo oštećenje ćelija pod dejstvom slobodnih radikala.

Organski germanijum vraća u normalnu funkciju imune ćelije (T limfocite, B limfocite, ćelije prirodne ubice). Interferon je značajan stimulator odbrambenog odgovora organizma i snažan antikancerogeni agens. Germanijum stimuliše proizvodnju interferona u telu, bez neželjenih ili štetnih dejstava.

Klinička istraživanja na životinjama su potvrdila da organski germanijum sprečava razvoj tumora i produžava životni vek.

Organski germanijum je najviše proučavan u Japanu, gde je dr Kuzihiko Asai otkrio da neke lekovite pečurke i biljke. Namirnice koje sadrže visoku koncentraciju germanijuma su žen-šen, šitake, beli luk..

Sadržaj germanijuma u biljkama varira u zavisnosti od njegovog sadržaja u zemljištu na kojem je biljka uzgajana.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs